Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Question Обнимашки-поздравляшки

Обнимашки-поздравляшки 07 Oct 2016 04:30 #241

• Наталья/Наталия/
  • Наталья/Наталия/'s Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Доброго, солнечного утра, родные Собрание!! ! :) Благостного дня и душевного покоя!!!Всем здравия, сил и крепости на ниве Христовой, в деле становления Святой Руси !!!Слава Пресвятой Троице!!! Аминь!

Please Log in to join the conversation.

Обнимашки-поздравляшки 07 Oct 2016 10:52 #242

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Мир Христов всему собору.
  • Thank you received: 78596

File Attachment:

File Name:
File Size: 0 KB

СВЯТОЙ ВЛАДИСЛАВ, КОРОЛЬ СЕРБСКИЙ
Св. Владислав был вторым сыном св. Стефана Первовенчанного и внуком родоначальника славной династии сербских правителей Стефана Немани, который на склоне своих лет отказался от власти и принял монашеский постриг с именем Симеон. В 1237 году Владислав перенес мощи своего дяди святителя Саввы Сербского из болгарской столицы Трново в монастырь Милешево
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Надежда, Людмила И., Александр Лифанов

Мир Христов, всему собору!!!

Обнимашки-поздравляшки 07 Oct 2016 10:54 #243

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:

Тропарь святому Стефану Урошу V, царю Сербскому
Тропарь, глас 3:
Юношески процвел еси во отечествии твоем, добротою украшен, и неправедную и безвременную смерть подъял еси, Уроше всечестне; царскаго корене плод сладок, аще и не во время созрев, в Господню житницу вселился еси и жалость велию сродству твоему оставил еси. Молися о нас, творящих святую память твою.

Кондак, глас 6:
Отрасли благородныя цвет прекрасный явился еси, Уроше всечестне, завистию бо убиен был еси от твоих присных, Божиим же Духом просвещен, святороднаго племене свят был еси и, мученическим венцем увязся, в чертозе Небеснем водворяешися. Молися о нас, святе, творящих любовию память твою.

Величание
Величаем тя, святый Уроше всечестне, и чтим святую память твою, ты бо молиши за нас Христа Бога нашего.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Галина Л.исток, Александра Аксой, Надежда and this user have 3 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 07 Oct 2016 22:05 #244

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут
Молитва первая преподобному Сергию Радонежскому
О священная главо, преподобне и богоносне отче наш Сергие, молитвою твоею, и верою и любовию, яже к Богу, и чистотою сердца, еще на земли во обитель Пресвятыя Троицы душу твою устроивый, и ангельскаго общения и Пресвятыя Богородицы посещения сподобивыйся, и дар чудодейственныя благодати приемый, по отшествии же твоем от земных наипаче к Богу приближивыйся, и небесныя силы приобщивыйся, но и от нас духом любве своея не отступивый, и честныя твоя мощи, яко сосуд благодати полный и преизливающийся, нам оставивый! Велия имея дерзновение ко Всемилостивому Владыце, моли спасти рабы Его, сущей в тебе благодати Его верующия и к тебе с любовию притекающия. Испроси нам от великодаровитаго Бога нашего всякий дар, всем и коемуждо благопотребен, веры непорочны соблюдение, градов наших утверждение, мира умирение, от глада и пагубы избавление, от нашествия иноплеменных сохранение, скорбящим — утешение, недугующим — исце­ление, падшим — возставление, заблудшим — на путь истины и спасения возвращение, подвизающимся — укрепление, благоделаю­щим — в делах благих преспеяние и благословение, младенцем — воспитание, юным — наставление, неведущим — вразумление, сиротам и вдовицам — заступление, отходящим от сего временного жития к вечному — благое уготовление и напутствие, отшедшим — блаженное упокоение, и вся мы споспешествующими твоими молитвами сподоби в день Страшнаго суда шуия части избавитися, десныя же страны общники быти и блаженный оный глас Владыки Христа услышати: приидите, благословеннии Отца Моего, наследуйте уготованное вам Царствие от сложения мира. Аминь.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Фотиния, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Галина Л.исток, Александра Аксой, Надежда and this user have 3 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 07 Oct 2016 23:16 #245

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:

Молитва вторая преподобному Сергию Радонежскому
О священная главо, преподобне отче, преблаженне авво Сергие великий! Не забуди убогих своих до конца, но поминай нас во святых своих и благоприятных молитвах к Богу. Помяни стадо свое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад своих. Моли за ны, отче священный, за дети своя духовныя, яко имея дерзновение к Небесному Царю, не премолчи за ны ко Господу и не презри нас, верою и любовию чтущих тя. Поминай нас, недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу, ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо и телом преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребывавши. Не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих, и всякия прелести бесовския, и козней диавольских, пасты­рю наш добрый; аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима видима есть всегда, но святая твоя душа со Ангельскими воинствы, со безплотными лики, с Небесными силами, у Престола Вседержителя предстоящи, достойно веселится. Ведуще бо тя воистинну и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся, еже молитися о нас Всемилостивому Богу о пользе душ наших, и испросити время на покаяние, и о невозбранном преитии от земли на небо, мытарств же горьких, бесов, воздушных князей и вечныя муки избавитися, и Небесному Царствию наследником быти со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Его Отцем и с Пресвятым, и Благим, и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веком. Аминь.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Фотиния, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Вадим, Наталья/Наталия/, Галина Л.исток and this user have 5 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 08 Oct 2016 23:16 #246

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:

Молитва святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову
О великий апостоле, евангелисте громогласный, Богослове изящнейший, тайновидче неизреченных откровений, девственниче и возлюбленный наперсниче Христов Иоанне! Приими нас, грешных, под твое сильное заступление прибегающих. Испроси у Всещедраго Человеколюбца Христа Бога нашего, Иже пред очесы твоими Кровь Свою за ны, непотребныя рабы Своя, излиял есть, да не помянет беззаконий наших, но да помилует нас и сотворит с нами по милости Своей: да дарует нам здравие душевное и телесное, всякое благоденствие и изобилие, наставляя нас обращати оная во славу Его, Творца, Спасителя и Бога нашего, по кончине же временныя жизни нашея от немилосердных истязателей на воздушных мытарствах да избавит нас, и тако да достигнем, тобою водимии и покрываемии, Горняго онаго Иерусалима, егоже славу ты во откровении зрел еси, ныне же нескончаемыя радости наслаждаешися. О великий Иоанне! Сохрани вся грады и страны христианския, храм сей, служащих и молящихся в нем, от глада, губительства, труса и потопа, огня и меча, нашествия иноплеменных и междоусобныя брани; избави нас от всякия беды и напасти и молитвами твоими отврати от нас праведный гнев Божий, и Его милосердие нам испроси, да вкупе с тобою сподобимся прославляти в невечернем дни пресвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веком. Аминь.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Фотиния, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Вадим, Наталья/Наталия/, Александра Аксой, Надежда, Людмила И. and this user have 1 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 09 Oct 2016 05:23 #247

• Наталья/Наталия/
  • Visitor
  • Visitor
Мир всем!!!Желаю ,крепким ,стойким и верным ,нашему Господу -нашим соборянам ,радостного, теплого , солнечного дня! :) Всем здравия,спасения души и благоденствия! Любви, добра и небесных благ! Дай нам силы, для исполнения воли Господа , в разумении Премудрости и прославлении его имени!!!Мудрости и терпения в нашем нелегком пути созидания Святой Руси! Всех, нежно и крепко обнимаю!С Богом и к Богу!!!

Обнимашки-поздравляшки 09 Oct 2016 22:57 #248

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:

Ин тропарь апостола и евангелиста Марка
глас 3
У верховнаго Петра научився,/ апостол Христов был еси/ и, яко солнце, странам возсиял еси,/ Александриом удобрение быв, блаженне:/ тобою Египет от прелести свободися,/ евангельским твоим учением просвещ вся,/ яко свет, столп церковный./ Сего ради твою память чтуще, светло празднуем,/ Марко Богогласе,/ моли тобою благовестимаго Бога/ да согрешений оставление подаст душам нашим.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Вадим, Наталья/Наталия/, Галина Л.исток, Александра Аксой, Надежда, Людмила И. and this user have 1 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 11 Oct 2016 10:23 #249

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут
Дивен БОГ во святых СВОИХ отцы святые Киево Печерские молите БОГА о нас!
Столп огнезрачный и светоносное солнце, возсиявшее на горе Печерской, /
великаго Антония со всем собором богоносных отец приводим Тебе, Христе, в молитву, /
ихже ради молим, подаждь обители нашей благодать и душам нашим велию милость.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Фотиния, Галина Науменко, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Александра Аксой, Надежда and this user have 2 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 11 Oct 2016 10:34 #250

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:
Илья Муромец не только победитель врагов Земли Русской, но и воин духовный, стяжавший свет Христов в монашеском делании

File Attachment:

File Name:
Реконструкция по черепу преподобного Ильи (Муромца)
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Фотиния, Галина Науменко, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Александра Аксой, Надежда and this user have 2 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 11 Oct 2016 22:50 #251

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:

Горбаневская икона Божией Матери

Иконографически Горбаневская икона Божией Матери - это копия Корсунской иконы, принесенной великим князем Владимиром из Херсона в Киев в 988 г. Свое на¬звание она получила от фамилии обретшего ее казака Горбань. По историческим сведе¬ниям, явление Горбаневской иконы относится к 1786 году. В то время село Горбаневка (близ Полтавы) было не заселено и окружено лесом. В этом пустынном месте жил один казак Гор-бань, который имел здесь пасеку. Однажды во время сенокоса коса его сломалась. Накло^ нившись, он увидел в траве икону и заметил, что конец косы поранил лик Божией Матери под правым глазом и из него покатилась слеза (след от удара и слеза до сих пор ясно видны на иконе). Края иконы были обрезаны чьей-то злодейской рукой. С благоговейным трепетом помолясь перед найденным образом, Горбань отнес его в свой дом и сообщил о случив-шемся духовному начальству. Вскоре усер¬дием благочестивых людей был выстроен де-ревянный храм в честь Пресвятой Богородицы, в котором поставили найденную икону. Чудеса и исцеления от нее тщательно про-верялись и записывались в церковную книгу. Неподалеку от храма забил целебный ис-точник, над ним поставили небольшую часовню. На пожертвования верующих в 1818 году построили каменный храм в честь Горбаневской иконы Божией Матери, а сама она была богато украшена серебряной позолоченной ризой и драгоценностями. В Полтав¬ской губернии и других местностях южного края эта икона весьма почиталась, множе¬ство богомольцев стекалось для поклонения Пресвятой Богородице. В 30-х годах XX столетия Горбаневский храм был стерт с лица земли, икону пришлось прятать. Со вре¬менем образ попал в Свято-Макариевскую церковь, с 1949 г. находился в Спасо-Преображенском соборе, после его разрушения в 1962 году передан в Свято-Макариевский кафедральный собор, где пребывает до сих пор. Тысячи верующих воз¬носят свои молитвы перед Горбаневской иконой. Дважды в год - 13 июля и 12 октября - совершаются посвященные чудотворному образу торжественные архиерейские бо¬гослужения. По-прежнему не иссякают чудеса от святой иконы.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Александра Аксой, Надежда, Людмила И., Александр Лифанов

Обнимашки-поздравляшки 11 Oct 2016 22:52 #252

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:
О, пресветлый Облаче, Мати Бога Вышняго, Небесе и земли Царице, от всех родов избранная, Херувимов светлейши и Серафимов честнейши сущая! Ты еси любовь неизреченная и всеми оставленных едина надежда. Сего ради молим Тя, известную о нас к Сыну Твоему молитвенницу и Заступницу нашу: не отврати лица Твоего от нас, но приими всеблагоговейное поклонение чудотворней иконе Твоей, яже, яко отрасль живоноснаго духовнаго сада и цвет благовонный на земли Полтавстей процвете. Не имамы бо инаго в бедах избавления, разве Тебе, Дево Чистая! Отверзи нам двери милосердия Твоего, и огради от всякаго навета вражия и клеветы человеческия! Зриши бо, Милостивая Мати, бездну беззаконий наших, наги бо есмы всякаго деяния блага, и не токмо волею, но и неволею в многоразличныя прегрешения впадаем. Темже и взываем Ти: ради единыя милости Твоея не остави нас погибнути, в сицевой глубине зол сущих, но спаси и на путь покаяния настави! Паче бо прокаженнаго имамы нужду в очищении, нечисто бо суть одеяние душ наших, и не имамы избегнути осуждения. Но аще Ты еси надежда ненадеждных, простри руку помощи Твоея и из рова погибельнаго исхити. Ум наш познанием Божественныя истины просвети, и в сердца наша кротость Христову и любовь вкорени. Огради нас от всяких искушений, от мира греховнаго, плотских похотей и диавола сетей избави. О, Всемилостивая Госпоже, Мати человеколюбивая, Ты убо еси Едина наша Споручница спасения и житию исправление. Ты дарована грешником яко надежда державная Сыном Твоим, Заступнице Теплая, в бедах и печалех утешение и с Богом примирение. Объемли нас долготерпеливою Твоею Матернею любовию, защити страну нашу от глада, труса, потопа, огня, меча и нашествия иноплеменников. Церковь нашу Православную от неверия, ересей и расколов сохрани. Отпадших от веры просвети и на путь правый настави. Житие наше в мире утверди. Прежде отшедшим отцем и братиям нашим прощение грехов и со святыми упокоения испроси. Ей, Владычице Всемилостивая! Услыши воздыхания душ наших, даруй нам кончину живота нашего Христианскую, безболезненну, непостыдну, мирну, и сподоби нас добраго ответа на Страшнем Суде Сына Твоего, да Тобою присно храними, Богу во Святей Троице славимому благодарение приносяще, восхвалим Тя, Упование наше, во веки веком. Аминь.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Галина Л.исток, Александра Аксой and this user have 4 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 12 Oct 2016 18:05 #253

• Наталья/Наталия/
  • Visitor
  • Visitor
Мир всем !!!Я снова с вами, мои родные! Перепутала дни , здесь был лонгвикенд- тенсгивен :huh:Собирая, котомочку для детей и свои очки положила! Собралась писать, мац-мац? :woohoo: А их нет! К вечеру, вчера подвезли мои вторые глаза :dry: Обнимаю всех!!! С Богом!!!

Обнимашки-поздравляшки 12 Oct 2016 19:53 #254

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут

File Attachment:

File Name:

Моли́тва святи́телю Христо́ву Михаи́лу.
О, святы́й, вели́кій и пресла́вный архипа́стырю и о́тче нáшъ Михаи́ле, страны́ Россíйскія первопресто́льниче и просвѣти́телю, всѣ́хъ же племе́нъ христіа́нскихъ благонаде́жный предъ Бо́гомъ хода́таю! Тебѣ́ припа́дающе, мо́лимся: помози́ на́мъ бы́ти твоея́ къ Бо́гу любве́ подража́телемъ, е́ю же въ земнѣ́мъ животѣ́ твое́мъ преиспо́лненъ бы́лъ еси́. Просвѣти́ умы́ и сердца́ на́ша свѣ́томъ Боже́ственнаго уче́нія, научи́ на́съ тебе́ послѣ́довати вѣ́рно и за́повѣди Госпо́дни усе́рдно твори́ти, да яви́мся ча́да твоя́ не и́менемъ то́кмо, но и всѣ́мъ житіе́мъ та́ко позна́емся. Моли́ся, равноапо́стольне іера́рше, о Це́ркви Россíйстѣй, о гра́дѣ твое́мъ и оби́тели, въ не́й же нетлѣ́нно мо́щи твоя́ святы́я почива́ютъ, и о все́мъ оте́чествѣ на́шемъ, при́зри ми́лостивно на вся́ вѣ́рныя твоя́ чти́тели, по́мощи твоея́ и́щущія, бу́ди всѣ́мъ въ болѣ́знѣхъ — цѣли́тель, въ ско́рбѣхъ и печа́лѣхъ — утѣ́шитель, въ бѣда́хъ и ну́ждахъ — помо́щникъ, въ ча́съ же сме́ртный — засту́пникъ и покрови́тель, да твое́ю по́мощію сподо́бимся и мы́, грѣ́шніи, спасе́ніе получи́ти и Ца́рствіе Христо́во наслѣ́довати. Ей, святи́телю Христо́въ, а́ще восхо́щеши, мо́жеши помощи́ на́мъ, да на по́мощь твою́ упова́юше, просла́вимъ ди́внаго во святы́хъ Свои́хъ Бо́га, Отца́ и Бо́га Сы́на и Бо́га Свята́го Ду́ха, ны́нѣ и при́сно и во вѣ́ки вѣко́мъ. Ами́нь.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Галина Л.исток, Александра Аксой, Людмила И. and this user have 1 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 13 Oct 2016 10:13 #255

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут
Благославнаго и священноначальника вси, яко страдальца истины, днесь вернии в песнех и песнопениих восхвалим, бодраго пастыря и учителя Григория, всемирнаго светильника и поборника: Христу бо молится, еже спастися нам.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Вадим, Наталья/Наталия/, Александра Аксой, Надежда and this user have 3 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 13 Oct 2016 14:01 #256

• Наталья Вл
  • Наталья Вл's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Соборяне наши дорогие. Завтра Покров Божией Матери. Большой праздник.
Второй день борюсь с раздраем в душе. С одной стороны очень хочется в храм на службу вечернюю праздничную. А с другой стороны понимаю, что не хочу молиться о еретиках и прочая.
Предлагаю сегодня соборно помолиться Божией Матери Акафистом Ея Покрову.
Большинство из нас как я понимаю будут читать дома. Что думаете?

Обнимашки-поздравляшки 13 Oct 2016 14:22 #257

• Александр В
  • Александр В's Avatar
  • Away
  • Давно я тут
  • Давно я тут
ПОСЛЕ КАНОНА МОЖНО ПРОЧЕСТЬ МОЛИТВУ ПОКРОВУ ЦАРИЦЫ НЕБЕСНОЙ.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Фотиния, Наталья Вл, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Александра Аксой, Надежда and this user have 3 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 13 Oct 2016 15:55 #258

• Надежда
  • Надежда's Avatar
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Thank you received: 30817
Наташа я за.Очень хорошее предложение.И в храм тоже очень хочется и не знаю что делать.Скорее всего не пойду,что то мешает.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Наталья Вл, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Александр В, Александра Аксой, Людмила И. and this user have 1 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 13 Oct 2016 17:42 #259

• Людмила И.
  • Людмила И.'s Avatar
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Thank you received: 19301
Мир всем!Я по - любому буду молиться Каноном Покрову Б.М. Акафиста у меня нет . Канон сильный . Однажды я молилась этим каноном за человека,который был в суде.Помог. Правда еще добавила Канон свт.Николаю Чудотворцу. Илию и Соборян с Праздником!
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Наталья Вл, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Наталья/Наталия/, Александр В, Александра Аксой, Надежда and this user have 1 others thankyou

Обнимашки-поздравляшки 13 Oct 2016 18:02 #260

• Наталья Вл
  • Наталья Вл's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Людмила. Я беру акафисты с сайта молитвослов.

Спасибо за мысль о каноне. Прочту канон и акафист. Душа просит этот праздник особо отметить. Чем больше нас будет тем лучше.
С кануном Покрова Божией Матери всех соборян!

Time to create page: 0.234 seconds