Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Question АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 08 Jan 2017 23:30 #61

• Зоряна
  • Зоряна's Avatar
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Thank you received: 81763

Ольга Р. wrote: Зорянушка, просто предыдущая фотография была сделана в офисе, на работе. А эта уже дома, в благоприятной атмосфере среди икон :cheer: Вот и разница!

Неужели Михаил сфотографировался на работе после того, как все собрались весело отметить Новый Год и попросили его произнести поздравление по этому случаю, а он сказал, что это день мученической кончины Григория Распутина? Праздник испорченным оказался, все разошлись :cheer:
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Фотиния, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, Александр В, Александра Аксой, Надежда, Людмила И., Александр Лифанов and this user have 2 others thankyou

Please Log in to join the conversation.

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 08 Jan 2017 23:34 #62

• р.Б.Михаил
  • р.Б.Михаил's Avatar
  • Visitor
  • Visitor

Иоанна wrote:

Александра Аксой wrote: Присоединяюсь к Наталье! Михаил, это фото и правда очень хорошее!

Я тоже отметила новую фотографию. Предыдущая источала некую непримиримость, суровость, что и привносилось в Собор. Я это почувствовала как только увидела фотографию, аж отодвинулась от экрана :cheer: Подумала, что возможно смягчится сравнением со святым Николаем Угодником. Когда увидела новую фотографию, очень обрадовалась. Сейчас тоже очень напоминает облик святого, но теперь источается спокойствие и доброта. И все само собой тихо-мирно улеглось. Как удивительно все работает! Слава Богу!

Спаси Господи,Зорянушка,Натальюшка,Александрушка,Иринушка,Татьянушка.
с 31.12.16 по 07.01.17 не рабочие предрождественские дни,в семье с детками,Естественно душевное спокойствие.В спокойной обстановке днем в Рождество решил поменять аватар.
Предыдущее фото сделал на работе,в день форумных дискуссий о фото-аватарах.В тот день 12.12.16,сильно занемог,приехал домой температура больше 41.Соответсвенно и фото такое.Всем сестричкам низкий поклон.Простите разговорился,Завтра в 6:00 в матрицу :silly: ,арбатэн,арбатэн B)

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 08 Jan 2017 23:48 #63

• Александра Аксой
  • Александра Аксой's Avatar
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Thank you received: 144301
Сил и крепости тебе Михаил!
Зоряночка так права, мне тоже показался Михаил похожим на св.Николая Чудотворца!
:cheer:
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Галина Л.исток, Александр В, Надежда, Александр Лифанов, р.Б.Сергей К and this user have 1 others thankyou

Буди Имя Господне благословенно отныне и до века!

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 11:26 #64

• Александра Аксой
  • Давно я тут
  • Давно я тут
Ирочка, извини, что отвлекаю. Подумалось может быть ты сможешь составить службу на 14.01 Обрезание Господне?
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Александр В, Надежда, Александр Лифанов, Елена К, р.Б.Сергей К and this user have 1 others thankyou

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 12:17 #65

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Сашенька, да что ты ,моя хорошая! Вовсе ты меня и не отвлекаешь! Конечно составлю! :kiss:

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 12:18 #66

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Рада послужить ,чем могу!

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 12:39 #67

• Александра Аксой
  • Давно я тут
  • Давно я тут
Спаси Господи, дорогая!!!

File Attachment:

File Name:
File Size: 0 KB
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Фотиния, Ира, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Александр В, Надежда and this user have 5 others thankyou

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 15:38 #68

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Служба Обрезанию Господню и святителю Василию Великому.
Молитвы предначинальные.
Благословен Бог наш всегда, ныне и присно, и во веки веком.Аминь
Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему.
Господи, благослови!
.Псалом 103:
Благослови, душе моя, Господа. Господи, Боже мой, возвеличился еси зело. Во исповедание и в велелепоту облеклся еси. Одеяйся светом, яко ризою, простираяй небо, яко кожу. Покрываяй водами превыспренняя Своя, полагаяй облаки на восхождение Свое, ходяй на крилу ветреню. Творяй Ангелы Своя духи и слуги Своя пламень огненный. Основаяй землю на тверди ея, не преклонится в век века. Бездна, яко риза, одеяние ея, на горах станут воды, от запрещения Твоего побегнут, от гласа грома Твоего убоятся. Восходят горы и нисходят поля в место, еже основал еси им. Предел положил еси, eгоже не прейдут, ниже обратятся покрыти землю. Посылаяй источники в дебрех, посреде гор пройдут воды. Напаяют вся звери сельныя, ждут онагри в жажду свою. На тых птицы небесныя привитают, от среды камения дадят глас. Напаяяй горы от превыспренних Своих, от плода дел Твоих насытится земля. Прозябаяй траву скотом, и злак на службу человеком, извести хлеб от земли. И вино веселит сердце человека, умастити лице елеем, и хлеб сердце человека укрепит. Насытятся древа польская, кедри Ливанстии, ихже еси насадил. Тамо птицы вогнездятся, еродиево жилище предводительствует ими. Горы высокия еленем, камень прибежище заяцем. Сотворил есть луну во времена, солнце позна запад свой. Положил еси тму, и бысть нощь, в нейже пройдут вси зверие дубравнии. Скимни рыкающии, восхитити и взыскати от Бога пищу себе. Возсия солнце и собрашася и в ложах своих лягут. Изыдет человек на дело свое и на делание свое до вечера. Яко возвеличишася дела Твоя, Господи, вся премудростию сотворил еси, исполнися земля твари Твоея. Сие море великое и пространное, тамо гади, имже несть числа, животная малая с великими, тамо корабли преплавают, змий сей, eгоже создал еси ругатися eму. Вся к Тебе чают, дати пищу им во благо время. Давшу Тебе им соберут, отверзшу Тебе руку всяческая исполнятся благости, отвращшу же Тебе лице, возмятутся, отъимеши дух их, и исчезнут, и в персть свою возвратятся. Послеши Духа Твоего, и созиждутся, и обновиши лице земли. Буди слава Господня во веки, возвеселится Господь о делех Своих, призираяй на землю, и творяй ю трястися, прикасаяйся горам, и дымятся. Воспою Господеви в животе моем, пою Богу моему, дондеже есмь, да усладится Ему беседа моя, аз же возвеселюся о Господе. Да исчезнут грешницы от земли, и беззаконницы, якоже не быти им. Благослови, душе моя, Господа.
Солнце позна запад свой. Положил еси тму, и бысть нощь. Яко возвеличишася дела Твоя, Господи, вся премудростию сотворил еси.
Слава, и ныне: Аллилуиа, аллилуиа, слава Тебе Боже. Трижды.
Господи помилуй 3 р.
Псалом 1:
Блажен муж, иже не иде на совет нечестивых. И на пути грешных не ста, и на седалищи губителей не седе, но в законе Господни воля eго, и в законе Его поучится день и нощь. И будет яко древо насажденное при исходищих вод, еже плод свой даст во время свое, и лист eго не отпадет, и вся, елика аще творит, успеет. Не тако нечестивии, не тако, но яко прах, eгоже возметает ветр от лица земли. Сего ради не воскреснут нечестивии на суд, ниже грешницы в совет праведных. Яко весть Господь путь праведных, и путь нечестивых погибнет. Аллилуиа, трижды.
Псалом 2
Вскую шаташася языцы, и людие поучишася тщетным? Предсташа царие земстии, и князи собрашася вкупе на Господа и на Христа Его. Расторгнем узы их и отвержем от нас иго их. Живый на Небесех посмеется им, и Господь поругается им. Тогда возглаголет к ним гневом своим и яростию Своею смятет я. Аз же поставлен есмь Царь от Него над Сионом, горою святою Его, возвещаяй повеление Господне. Господь рече ко Мне: Сын Мой еси Ты, Аз днесь родих Тя. Проси от Мене, и дам Ти языки достояние Твое, и одержание Твое концы земли. Упасеши я жезлом железным, яко сосуды скудельничи сокрушиши я. И ныне, царие, разумейте, накажитеся вси судящии земли. Работайте Господеви со страхом и радуйтеся Ему с трепетом. Приимите наказание, да не когда прогневается Господь и погибнете от пути праведнаго, егда возгорится вскоре ярость Его. Блажени вси надеющиися Нань. Аллилуиа, трижды.
Псалом 3
Господи, что ся умножиша стужающии ми? Мнози востают на мя, мнози глаголют души моей: несть спасения eму в Бозе eго. Ты же, Господи, Заступник мой еси, слава моя и возносяй главу мою. Гласом моим ко Господу воззвах, и услыша мя от горы святыя Своея. Аз уснух, и спах, востах, яко Господь заступит мя. Не убоюся от тем людей, окрест нападающих на мя. Воскресни, Господи, спаси мя, Боже мой. . Яко Ты поразил еси вся враждующыя ми всуе: зубы грешников сокрушил еси. Господне есть спасение, и на людех Твоих благословение Твое. Аллилуиа, трижды.
Слава, и ныне: Аллилуиа, аллилуиа,, слава Тебе Боже. Трижды.
Господи, воззвах к Тебе, услыши мя. / Услыши мя, Господи. глас 1.
Господи, воззвах к Тебе, услыши мя: / вонми гласу моления моего, / внегда воззвати ми к Тебе. / Услыши мя, Господи.
Да исправится молитва моя, / яко кадило пред Тобою, / воздеяние руку моею / – жертва вечерняя. / Услыши мя, Господи.
Положи, Господи, хранение устом моим, и дверь ограждения о устнах моих. Не уклони сердце мое в словеса лукавствия, непщевати вины о гресех, с человеки делающими беззаконие, и не сочтуся со избранными их. Накажет мя праведник милостию и обличит мя, елей же грешнаго да не намастит главы моея, яко еще и молитва моя во благоволениих их. Пожерты быша при камени судии их: услышатся глаголи мои, яко возмогоша. Яко толща земли проседеся на земли, расточишася кости их при аде. Яко к Тебе, Господи, Господи, очи мои: на Тя уповах, не отыми душу мою. Сохрани мя от сети, юже составиша ми, и от соблазн делающих беззаконие. Падут во мрежу свою грешницы: един есмь аз, дондеже прейду.
ласом моим ко Господу воззвах, гласом моим ко Господу помолихся. Пролию пред Ним моление мое, печаль мою пред Ним возвещу. Внегда исчезати от мене духу моему: и Ты познал еси стези моя: на пути сем, по немуже хождах, скрыша сеть мне. Смотрях одесную и возглядах, и не бе знаяй мене: погибе бегство от мене, и несть взыскаяй душу мою. Воззвах к Тебе, Господи, рех: Ты еси упование мое, часть моя еси на земли живых. Вонми молению моему, яко смирихся зело, избави мя от гонящих мя, яко укрепишася паче мене.
Изведи из темницы душу мою, исповедатися имени Твоему.Мене ждут праведницы, дондеже воздаси мне.
Из глубины воззвах к Тебе, Господи, Господи, услыши глас мой.
Да будут уши Твои внемлюще гласу моления моего.
Аще беззакония назриши, Господи, Господи, кто постоит? Яко у Тебе очищение есть.
СХОДЯ́Й СПАС К РО́ДУ ЧЕЛОВЕ́ЧЕСКОМУ/ ПРИЯ́Т ПЕЛЕНА́МИ ПОВИ́ТИЕ,/ НЕ ВОЗГНУША́СЯ ПЛОТСКА́ГО ОБРЕ́ЗАНИЯ,/ ОСМОДНЕ́ВЕН ПО МА́ТЕРИ, БЕЗНАЧА́ЛЬНЫЙ ПО ОТЦУ́,/ ТОМУ́, ВЕ́РНИИ, ВОЗОПИИ́М:// ТЫ ЕСИ́ БОГ НАШ, ПОМИ́ЛУЙ НАС.
Имене ради Твоего потерпех Тя, Господи, потерпе душа моя в слово Твое, упова душа моя на Господа.
СХОДЯ́Й СПАС К РО́ДУ ЧЕЛОВЕ́ЧЕСКОМУ/ ПРИЯ́Т ПЕЛЕНА́МИ ПОВИ́ТИЕ,/ НЕ ВОЗГНУША́СЯ ПЛОТСКА́ГО ОБРЕ́ЗАНИЯ,/ ОСМОДНЕ́ВЕН ПО МА́ТЕРИ, БЕЗНАЧА́ЛЬНЫЙ ПО ОТЦУ́,/ ТОМУ́, ВЕ́РНИИ, ВОЗОПИИ́М:// ТЫ ЕСИ́ БОГ НАШ, ПОМИ́ЛУЙ НАС.
От стражи утренния до нощи, от стражи утренния да уповает Израиль на Господа.
НЕ УСТЫДЕ́СЯ ВСЕБЛАГИ́Й БОГ/ ПЛОТСКИ́М ОБРЕ́ЗАНИЕМ ОБРЕ́ЗАТИСЯ,/ НО ДАДЕ́ САМАГО́ СЕБЕ́ О́БРАЗ И НАЧЕРТА́НИЕ ВСЕМ КО СПАСЕ́НИЮ,/ И́БО ЗАКО́НА ТВОРЕ́Ц ЗАКО́ННАЯ ИСПОЛНЯ́ЕТ/ И ПРОРО́КОВ ПРОРЕЧЕ́НИЯ, Я́ЖЕ О НЕМ./ И́ЖЕ ВСЯ СОДЕРЖА́Й ГО́РСТИЮ И ПЕЛЕНА́МИ ПОВИ́ВЫЙСЯ,// ГО́СПОДИ, СЛА́ВА ТЕБЕ́.
Яко у Господа милость, и многое у Него избавление, и Той избавит Израиля от всех беззаконий eго.
И́ЖЕ ТЕЗОИМЕНИ́ТНЕ НАРЕЧЕ́Н БЫВ ЦА́РСТВИЯ,/ ЕГДА́ ЦА́РСКОЕ ТЫ СВЯЩЕ́НИЕ, ХРИСТО́В ЯЗЫ́К СВЯТ,/ ЛЮБОМУ́ДРИЕМ И ХУДО́ЖЕСТВОМ, О́ТЧЕ, УПАСЛ ЕСИ́,/ ТОГДА́ ВЕНЦЕ́М ТЯ УКРАСИ́ ЦА́РСТВИЯ, ВАСИ́ЛИЕ,/ ЦА́РСТВУЮЩИМИ ЦА́РСТВУЯЙ И ВСЕХ ГОСПО́ДЬ,/ И́ЖЕ РО́ЖДШЕМУ СОЕДИНЕ́НЫЙ,/ ПРИСНОСУ́ЩНЫЙ СЫН И СОБЕЗНАЧА́ЛЬНЫЙ.// ЕГО́ЖЕ МОЛИ́ СПАСТИ́ И ПРОСВЕТИ́ТИ ДУ́ШИ НА́ША.
Хвалите Господа вси языцы, похвалите Его вси людие.
СВЯТИ́ТЕЛЬСТВА ОДЕ́ЖДАМИ УКРА́ШЕН,/ РА́ДУЯСЯ, ПРОПОВЕ́ДАЛ ЕСИ́ ЕВА́НГЕЛИЕ ЦА́РСТВИЯ, ВАСИ́ЛИЕ,/ ПРАВОСЛА́ВИЯ ЦЕ́РКВИ ИСТОЧИ́В УЧЕ́НИЕ./ И́МИЖЕ НЫ́НЕ ПРОСВЕЩА́ЕМИ,/ ЕДИ́НО БОЖЕСТВО́, Е́ЖЕ ВО ОТЦЕ́ ВСЕДЕРЖИ́ТЕЛИ,/ И ВО ЕДИНОРО́ДНЕМ БО́ЖИИ СЛО́ВЕ,/ И БОЖЕ́СТВЕННЕМ ДУ́СЕ,/ БОГОСЛО́ВИМ И СЛА́ВИМ,/ В ТРИЕ́Х ЛИ́ЦЕХ НЕРАЗДЕ́ЛЬНО.// ЕГО́ЖЕ МОЛИ́ СПАСТИ́ И ПРОСВЕТИ́ТИ ДУ́ШИ НА́ША.
Яко утвердися милость Его на нас, и истина Господня пребывает во век.
НЕБЕ́СНЫМ СПРЕБЫВА́Я ЛИКОСТОЯ́НИЕМ/ И СОВОДВОРЯ́ЯСЯ, О́ТЧЕ ВАСИ́ЛИЕ,/ И́ХЖЕ И ЖИТИЮ́ ПОРЕВНОВА́Л ЕСИ́/ СВЕ́ТЛОСТИЮ ЧИ́СТОЮ ЖИТИЯ́ ТВОЕГО́,/ ЕЩЕ́ С ПЛО́ТИЮ ЖИВЫ́Й С СУ́ЩИМИ НА ЗЕМЛИ́, Я́КО БЕЗПЛО́ТЕН./ НАСЛАЖДА́ЮЩИЯСЯ БОГОДОХНОВЕ́ННЫМ УЧЕ́НИЕМ ТВОИ́М/ ОТ БЕД И ТЬМЫ НЕВЕ́ДЕНИЯ/ ХРИСТА́, БО́ГА НА́ШЕГО, МОЛИ́// СПАСТИ́ И ПРОСВЕТИ́ТИ ДУ́ШИ НА́ША.
Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху.
ПРЕМУ́ДРОСТИ РАЧИ́ТЕЛЬ БЫВ, ПРЕПОДО́БНЕ,/ И ВСЕХ СУ́ЩИХ, Е́ЖЕ К БО́ГУ, ПРЕДСУДИ́В СОЖИ́ТЕЛЬНИЦУ ПОУЧЕ́НИЕ СМЕ́РТНОЕ,/ ЛЕ́ПОТНО ЖИТИЕ́ ПРЕПРОВОДИ́Л ЕСИ́,/ И́БО, ПЛОТСКИ́Я СТРА́СТИ/ ВОЗДЕРЖА́НИЯ КРЕ́ПОСТЬМИ СЕБЕ́ ОБЛОЖИ́В/ И БОЖЕ́СТВЕННАГО ПОУЧЕ́НИЯ ЗАКО́НОМ,/ НЕРАБО́ТЕН ДУШЕ́ВНЫЙ СОБЛЮ́Л ЕСИ́ САН,/ ДОБРОДЕ́ТЕЛИ БОГА́ТСТВОМ/ ВСЕ ПЛОТСКО́Е МУДРОВА́НИЕ ПОВИНУ́Л ЕСИ́ ДУ́ХУ./ ТЕ́МЖЕ ПЛОТЬ И МИР ВОЗНЕНАВИ́ДЕВ И МИРОДЕ́РЖЦА,/ ПРЕДСТОЯ́ ХРИСТУ́,// ПРОСИ́ ДУША́М НА́ШИМ ВЕ́ЛИЯ МИ́ЛОСТИ.
Иныне и присно и во веки веком .аминь.
Поем.-
Свете тихий святыя славы, / Безсмертнаго, Отца Небеснаго, / Святаго Блаженнаго, Иисусе Христе. / Пришедше на запад солнца, / видевше свет вечерний, / поем Отца, Сына и Святаго Духа, Бога. / Достоин еси во вся времена / пет быти гласы преподобными, / Сыне Божий, живот даяй, / темже мир Тя славит.
Прокимен глас 7
Боже, Заступник мой еси Ты, / и милость Твоя предварит мя. Стих: Изми мя от враг моих, Боже, и от востающих на мя избави мя. Боже, Заступник мой еси Ты, / и милость Твоя предварит мя.
Сподоби, Господи, в вечер сей без греха сохранитися нам. Благословен еси, Господи Боже отец наших, и хвально и прославлено имя Твое во веки, аминь.
Буди, Господи, милость Твоя на нас, якоже уповахом на Тя. Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Благословен еси, Владыко, вразуми мя оправданием Твоим. Благословен еси, Святый, просвети мя оправдании Твоими.
Господи, милость Твоя во век, дел руку Твоею не презри. Тебе подобает хвала. Тебе подобает пение, Тебе слава подобает, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веком. Аминь.
Господи помилуй 12 р.
СТИХИРЫ НА СТИХОВНЕ [СВТ. ВАСИЛИЯ]:
Глас 1: О, БОЖЕ́СТВЕННАЯ И СВЯЩЕ́ННАЯ ХРИСТО́ВЫ ЦЕ́РКВЕ ПЧЕЛО́,/ ВАСИ́ЛИЕ ВСЕБЛАЖЕ́ННЕ!/ ТЫ БО БОЖЕ́СТВЕННАГО ЖЕЛА́НИЯ ЖА́ЛОМ ТЕБЕ́ ВООРУЖИ́В,/ БОГОМЕ́РЗКИХ ЕРЕСЕ́Й ХУЛЫ́ УЯЗВИ́Л ЕСИ́/ И ДУША́М ВЕ́РНЫХ БЛАГОЧЕ́СТИЯ СЛА́ДОСТЬ СОКРО́ВИЩЕСТВОВАЛ ЕСИ́./ И НЫ́НЕ БОЖЕ́СТВЕННАГО РАЯ́ НЕТЛЕ́ННЫЯ ПРОХОДЯ́ ПА́ЖИТИ,// ПОМИНА́Й И НАС, ПРЕДСТОЯ́ ТРО́ИЦЕ ЕДИНОСУ́ЩНЕЙ.
Уста́ моя́ возглаго́лют прему́дрость,/ и поуче́ние се́рдца моего́ ра́зум.
ВСЕХ СВЯТЫ́Х СОБРА́Л ЕСИ́ ДОБРОДЕ́ТЕЛИ,/ О́ТЧЕ НАШ ВАСИ́ЛИЕ:/ МОИСЕ́ЕВУ КРО́ТОСТЬ И ИЛИИНУ́ РЕ́ВНОСТЬ,/ ПЕТРО́ВО ИСПОВЕ́ДАНИЕ, ИОА́ННОВО БОГОСЛО́ВИЕ./ Я́КО ПА́ВЕЛ, ВОПИЯ́, НЕ ПРЕСТА́Л ЕСИ́:/ КТО ИЗНЕМОГА́ЕТ,И АЗ НЕ ИЗНЕМОГА́Ю?/ КТО СОБЛАЖНЯ́ЕТСЯ, И АЗ НЕ РАЗЖИЗА́ЮСЯ?/ ТЕ́МЖЕ, С НИ́МИ ВОДВОРЯ́ЯСЯ,// МОЛИ́ СПАСТИ́СЯ ДУША́М НА́ШИМ.
Уста́ пра́веднаго поуча́тся прему́дрости,/ и язы́к его́ возглаго́лет суд.
СУ́ЩИХ ИЗВЫ́К ЕСТЕСТВО́/ И ВСЕХ УСМОТРИ́В НАСТОЯ́ТЕЛЬНОЕ,/ ЕДИ́НАГО ОБРЕ́Л НЕПОКОЛЕ́БЛЕМА,/ ПРЕСУ́ЩНАГО СУ́ЩА СОДЕ́ТЕЛЯ ВСЕХ,/ ЕМУ́ЖЕ И ПА́ЧЕ ПРИЛОЖИ́ВСЯ,/ НЕ СУ́ЩИХ ЖЕЛА́НИЕ ОТВЕ́РГЛ ЕСИ́,/ МОЛИ́ И НАМ БОЖЕ́СТВЕННАГО ЖЕЛА́НИЯ ПОЛУЧИ́ТИ,// СВЯЩЕННОЯВЛЕ́ННЕ ВАСИ́ЛИЕ.
Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху. [ГЛАС 6]:
БЛАГОДА́ТЬ ЧУДЕ́С С НЕБЕСЕ́ ПРИЕ́М/ И ЛЕСТЬ И́ДОЛЬСКУЮ ОБЛИЧИ́В УЧЕ́НЬМИ,/ СВЯТИ́ТЕЛЕЙ ЕСИ́ СЛА́ВА И УТВЕРЖДЕ́НИЕ,/ ВСЕБЛАЖЕ́ННЕ ВАСИ́ЛИЕ,/ И ВСЕХ ПРЕПОДО́БНЫХ УЧЕ́НИЯ О́БРАЗ./ ДЕРЗНОВЕ́НИЕ ИМЕ́Я К БО́ГУ,// ТОГО́ МОЛИ́ СПАСТИ́СЯ ДУША́М НА́ШИМ.
И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́м. Ами́нь. [СТИХИ́РА ОБРЕ́ЗАНИЯ, ГЛАС 8]:
НЕ УСТЫДЕ́СЯ ВСЕБЛАГИ́Й БОГ/ ПЛОТСКИ́М ОБРЕ́ЗАНИЕМ ОБРЕ́ЗАТИСЯ,/ НО ДАДЕ́ САМАГО́ СЕБЕ́ О́БРАЗ И НАЧЕРТА́НИЕ ВСЕМ КО СПАСЕ́НИЮ,/ И́БО ЗАКО́НА ТВОРЕ́Ц ЗАКО́ННАЯ ИСПОЛНЯ́ЕТ/ И ПРОРО́КОВ ПРОРЕЧЕ́НИЯ, Я́ЖЕ О НЕМ./ И́ЖЕ ВСЯ СОДЕРЖА́Й ГО́РСТИЮ И ПЕЛЕНА́МИ ПОВИ́ВЫЙСЯ,// ГО́СПОДИ, СЛА́ВА ТЕБЕ́.
НЫНЕ ОТПУЩАЕШИ РАБА ТВОЕГО, ВЛАДЫКО, ПО ГЛАГОЛУ ТВОЕМУ, С МИРОМ; ЯКО ВИДЕСТА ОЧИ МОИ СПАСЕНИЕ ТВОЕ, ЕЖЕ ЕСИ УГОТОВАЛ ПРЕД ЛИЦЕМ ВСЕХ ЛЮДЕЙ, СВЕТ ВО ОТКРОВЕНИЕ ЯЗЫКОВ, И СЛАВУ ЛЮДЕЙ ТВОИХ ИЗРАИЛЯ.
ТРОПАРЬ СВЯТИ́ТЕЛЯ ВАСИ́ЛИЯ ВЕЛИ́КОГО, ГЛАС 1
ВО ВСЮ ЗЕ́МЛЮ ИЗЫ́ДЕ ВЕЩА́НИЕ ТВОЕ́,/ Я́КО ПРИЕ́МШУЮ СЛО́ВО ТВОЕ́,/ И́МЖЕ БОГОЛЕ́ПНО НАУЧИ́Л ЕСИ́,/ ЕСТЕСТВО́ СУ́ЩИХ УЯСНИ́Л ЕСИ́,/ ЧЕЛОВЕ́ЧЕСКИЯ ОБЫ́ЧАИ УКРАСИ́Л ЕСИ́,/ ЦА́РСКОЕ СВЯЩЕ́НИЕ, О́ТЧЕ ПРЕПОДО́БНЕ,/ МОЛИ́ ХРИСТА́ БО́ГА// СПАСТИ́СЯ ДУША́М НА́ШИМ.
ТРОПАРЬ ОБРЕ́ЗАНИЯ ГОСПО́ДНЯ, ГЛАС 1:
НА ПРЕСТО́ЛЕ ОГНЕЗРА́ЧНЕМ/ В ВЫ́ШНИХ СЕДЯ́Й СО ОТЦЕ́М БЕЗНАЧА́ЛЬНЫМ И БОЖЕ́СТВЕННЫМ ТВОИ́М ДУ́ХОМ,/ БЛАГОВОЛИ́Л ЕСИ́ РОДИ́ТИСЯ НА ЗЕМЛИ́/ ОТ ОТРОКОВИ́ЦЫ НЕИСКУСОМУ́ЖНЫЯ, ТВОЕЯ́ МА́ТЕРЕ, ИИСУ́СЕ,/ СЕГО́ РА́ДИ И ОБРЕ́ЗАН БЫЛ ЕСИ́, Я́КО ЧЕЛОВЕ́К ОСМОДНЕ́ВНЫЙ./ СЛА́ВА ВСЕБЛАГО́МУ ТВОЕМУ́ СОВЕ́ТУ,/ СЛА́ВА СМОТРЕ́НИЮ ТВОЕМУ́,// СЛА́ВА СНИЗХОЖДЕ́НИЮ ТВОЕМУ́, ЕДИ́НЕ ЧЕЛОВЕКОЛЮ́БЧЕ.
Величание праздника: «Велича́ем Тя, Живода́вче Христе́, и чтим Пречи́стую Ма́терь Твою́, Е́юже по зако́ну ны́не прине́слся еси в храм Госпо́день»
Величание святителю Василию-,, ВЕЛИЧА́ЕМ ТЯ, СВЯТИ́ТЕЛЮ О́ТЧЕ ВАСИ́ЛИЕ,/ И ЧТИМ СВЯТУ́Ю ПА́МЯТЬ ТВОЮ́,/ТЫ БО МО́ЛИШИ ЗА НАС// ХРИСТА́, БО́ГА НА́ШЕГО.,,
ЕВАНГЕЛИЕ ОТ ИОАННА (ГЛ. 10: 9 – 16)
Слава Тебе Господи . слава Тебе!
Сказал Господь пришедшим к Нему Иудеям: Я – дверь: кто войдет Мною, тот спасется, и войдет, и выйдет, и пажить найдет. Вор приходит только для того, чтобы украсть, убить и погубить. Я пришел для того, чтобы имели жизнь и имели с избытком. Я – пастырь добрый: пастырь добрый полагает жизнь свою за овец. А наемник, не пастырь, которому овцы не свои, видит приходящего волка, и оставляет овец, и бежит; и волк расхищает овец, и разгоняет их. А наемник бежит, потому что наемник, и нерадит об овцах. Я – пастырь добрый; и знаю Моих, и Мои знают Меня. Как Отец знает Меня, так и Я знаю Отца; и жизнь Мою полагаю за овец. Есть у Меня и другие овцы, которые не сего двора, и тех надлежит Мне привести: и они услышат голос Мой, и будет одно стадо и один Пастырь.
Слава Тебе Господи , Слава Тебе!
50 псалом.
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу . МОЛИ́ТВАМИ СВЯТИ́ТЕЛЯ ВАСИ́ЛИЯ,/ МИ́ЛОСТИВЕ, ОЧИ́СТИ// МНО́ЖЕСТВО СОГРЕШЕ́НИЙ НА́ШИХ.
И ныне и присно и во веки веком .аминь.: МОЛИ́ТВАМИ БОГОРО́ДИЦЫ,/ МИ́ЛОСТИВЕ, ОЧИ́СТИ// МНО́ЖЕСТВО СОГРЕШЕ́НИЙ НА́ШИХ.
ПОМИ́ЛУЙ МЯ, БО́ЖЕ,/ ПО ВЕЛИ́ЦЕЙ МИ́ЛОСТИ ТВОЕ́Й,/ И ПО МНО́ЖЕСТВУ ЩЕДРО́Т ТВОИ́Х// ОЧИ́СТИ БЕЗЗАКО́НИЕ МОЕ́.
ИЗЛИЯ́СЯ БЛАГОДА́ТЬ ВО УСТНА́Х ТВОИ́Х, ПРЕПОДО́БНЕ О́ТЧЕ,/ И БЫЛ ЕСИ́ ПА́СТЫРЬ ХРИСТО́ВЫ ЦЕ́РКВЕ,/ УЧА́ СЛОВЕ́СНЫЯ О́ВЦЫ/ ВЕ́РОВАТИ В ТРО́ИЦУ ЕДИНОСУ́ЩНУЮ// ВО ЕДИ́НОМ БОЖЕСТВЕ́.
КАНОН ПРАЗДНИКА и Василию Великому.
Ирмо́с: Гряди́те, лю́дие,/ пои́м песнь Христу́ Бо́гу,/ разде́льшему мо́ре и наста́вльшему лю́ди,/ я́же изведе́ из рабо́ты еги́петския,// я́ко просла́вися.
Припев: Сла́ва Тебе́ Бо́же наш, сла́ва Тебе́.
Осмери́ца дней, нося́щая о́браз бу́дущаго,/ Твое́ю, Христе́, просвеща́ется и освяща́ется во́льною нището́ю,// в сей бо зако́нно обре́зался еси́ пло́тию.
Обре́зание прие́млет осмодне́вное Христо́с Своего́ рождества́,/ и сего́ днесь сень спря́тает,/ свет возсиява́я но́выя благода́ти.
Припев: Святи́телю отче Васи́лие, моли Бо́га о нас.
Твоему́ гла́су подоба́ше приити́, Васи́лие, нача́ти хотя́щим хвалы́ твоя́,/ но, о́тче, мольбу́ прие́м, благода́ть подава́й незави́стно нам.
Душе́вныя стра́сти благопотре́бно, Васи́лие,/ вку́пе же и теле́сныя, духо́вным посе́кл еси́ мече́м,/ себе́ же Влады́це же́ртву прине́сл еси́.
Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху.
Ты, быв неизрече́нных таи́нник, Васи́лие,/ Христо́ву Ца́рствию тайнонаучи́л еси́, свяще́нне о́тче,/ я́ве Тро́йческий свет облиста́л еси́ нам.
И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́м, ами́нь.
Богор́дичен: Кто изрещи́ Твое́ по досто́инству возмо́жет, е́же па́че сло́ва зача́тие? Бо́га бо родила́ еси́ пло́тию, Всечи́стая,// нам я́вльшася Спа́са и Го́спода
.Ирмос. Глубины́ откры́л есть дно/ и су́шею Своя́ влече́т,/ в ней покры́в проти́вныя,/ кре́пкий во бране́х Госпо́дь,// я́ко просла́вися.
Песнь 3:
Ирмо́с: Утверди́ нас в Тебе́, Го́споди,/ Дре́вом умерщвле́й грех,/ и страх Твой всади́// в сердца́ нас, пою́щих Тя.
Сло́во вопло́щшееся Пресу́щественное в преста́тие зако́на обре́зася,// нача́ток же Боже́ственныя благода́ти и жи́зни нетле́нныя нам подаде́.
Зако́на исполни́тель, не я́ко сопроти́вен Бо́гу сый, Христо́с воплоти́выйся показа́ся// и сподо́бися во́лею обре́затися осмодне́вен.
Спритече́ Христо́ву и спросия́ па́мять твоя́, о́тче, Рождеству́,// Его́же несказа́нное та́инство твои́ми уче́ньми я́ве сотвори́л еси́.
Стра́хом Госпо́дним утвержда́ем, нача́ло бо му́дрости сей есть,// любо́вию лу́чшею впери́лся еси́ прему́дрости, о Васи́лие.
Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху
Васи́лие прему́дре, вшел еси́ дея́нием,/ и дея́ние вше́ствие виде́ния Боже́ственнейшаго показа́л еси́,// и су́щих ра́зуму научи́лся еси́ я́ве.
Богор́дичен: Безсе́менно во чре́ве Бо́га зачала́ еси́/ и ражда́еши несказа́нно воплоще́нна,// на Него́же зре́ти не сме́ют, Чи́стая, Небе́сных си́лы, Присноде́во.
Ирмос.Ели́цы дре́вних изреши́хомся се́тей/ бра́шен львов, сотре́нных члено́вными,/ ра́дуимся и разшири́м уста́, сло́во плету́ще от слове́с сладкопе́ния,// и́мже к нам наслажда́ется дарова́ний.
Господи помилуй 3 р.
КОНДА́К ОБРЕ́ЗАНИЯ ГОСПО́ДНЯ, ГЛАС 3,
Всех Госпо́дь обре́зание терпи́т/ и челове́ческая прегреше́ния, я́ко Благ, обре́зует,/ дае́т спасе́ние днесь ми́ру./ Ра́дуется же в Вы́шних и Созда́телев иера́рх,/ и светоно́сный, Боже́ственный таи́нник Христо́в Васи́лий.
СЕДА́ЛЕН СВЯТИ́ТЕЛЯ ВАСИ́ЛИЯ ВЕЛИ́КОГО.
Прему́дрости сло́ва навы́к и писа́ние зако́на отложи́в,/ всем пропове́дал еси́ благода́ти сло́во/ и душ скрижа́ли угла́дил еси́ словесы́ твои́ми,/ в ни́хже начерта́л еси́ Боже́ственная уче́ния./ Те́мже и мрак проше́д о́блаком покро́ва телесе́,/ и просия́л еси́ ду́хом, святи́телю Васи́лие./ Моли́ Христа́ Бо́га/ грехо́в оставле́ние пода́ти/ чту́щим любо́вию святу́ю па́мять твою́
СЕДАЛЕН ПРАЗДНИКА.
Я́ко Сый бе́здна человеколю́бия,/ оде́ялся еси́, Влады́ко, в зрак ра́бий/ и пло́тию обре́зался еси́,// да́руя всем челове́ком вели́кую Твою́ ми́лость
Песнь 4.
Ирмо́с: Услы́шах, Го́споди,/ слух Твоего́ смотре́ния,/ и просла́вих Тя,// Еди́не Человеколю́бче.
Обре́зание преста́, отне́леже Христо́с во́лею обре́зася,// язы́к мно́жество спаса́я благода́тию.
Бу́дущаго непреста́нную осма́го ве́ка жизнь изобража́ет,// в ню́же Влады́ка обре́зася пло́тию.
Припев: Святи́телю отче Васи́лие, моли Бо́га о нас
Украша́ется я́коже Рождество́м Христо́ва неве́ста Це́рковь,// та́ко и па́мятию твое́ю, всеблаже́нне.
Непребори́м яви́лся еси́, по Бо́зе боря́, Васи́лие,// во всех Того́ повеле́нию покаря́яся.
Сопротивобо́жным се́чиво ты сека́тельное// и огнь, пояда́яй пре́лесть, яви́лся еси́, о́тче Васи́лие.
Богор́дичен: Мо́лим Тя, Чи́стая,/ я́же Бо́га безсе́менно заче́нши,// при́сно моли́ти за рабы́ Твоя́.
Ирмос. Услы́шах, Го́споди, глас Твой, его́же рекл еси́,/ глас вопию́щаго в пусты́ни,/ я́ко возгреме́л еси́ над вода́ми мно́гими,/ Твоему́ свиде́тельствуяй Сы́ну,/ весь быв соше́дшаго Ду́ха, возопи́:// Ты еси́ Христо́с, Бо́жия му́дрость и си́ла.
Песнь 5
Ирмо́с: Све́та Пода́телю/ и веко́в Тво́рче, Го́споди,/ во све́те Твои́х повеле́ний наста́ви нас,// ра́зве бо Тебе́, ино́го бо́га не зна́ем.
Ты, от Де́вы Ма́тере несказа́нно проше́д, Го́споди,/ и в челове́ческий не не сподо́бился еси́ оде́ятися о́браз,// я́ко
Младе́нец зако́нно зако́н испо́лнил еси́.
Но́щи уподо́бися, я́ко сень зако́нную лю́бящи Изра́иля, Ро́ждшая,// из Нея́же облиста́вший Свет ми́ра, Христо́с, яви́ся.
Во́дит вои́стинну сугу́б Це́рковь пра́здник днесь обре́зания,/ я́ко младе́нца Влады́ки, я́вльшагося на земли́,// и па́мять раба́, му́дра и треблаже́нна.
Всете́мно напи́санное в Сина́и бытие́ Моисе́ем,/ ты, сказу́я от Боже́ственных сокро́вищ,// начерта́л еси́ всем, преблаже́нне Васи́лие.
Ни законополо́жник Моисе́й, ни пе́рвее зако́на Ио́сиф бысть,/ и́же по тебе́ пи́щи пшеницоме́ритель:// Боже́ственныя бо пло́ти сам раздроби́тель яви́лся еси́, Васи́лие.
Богор́дичен: Тебе́, ро́ждшей Христа́, всех Соде́теля, зове́м:/ ра́дуйся, Чи́стая, ра́дуйся, Свет возсия́вшая нам,// ра́дуйся, вмести́вшая Бо́га Невмести́маго.
Ирмос. Иису́с, живота́ Нача́льник,/ разреши́ти осужде́ние гряде́т Ада́ма первозда́ннаго,/ очище́ний же, я́ко Бог, не тре́буя,/ па́дшаго очища́ет во Иорда́не,/ в не́мже вражду́ уби́в,// преиму́щ всяк ум мир да́рует.
Песнь 6.
Ирмо́с: Бе́здна мя мно́га грехо́вная окружа́ет,/ и вопию́ Ти, проро́ка подража́яй:// от тли мя, Го́споди, возведи́.
Прия́т коне́ц зако́н, отне́леже Христо́с, младе́нствовав,/ исполни́тель зако́на Сый, обре́зание восприя́т// и разреши́ зако́нную кля́тву.
Суббо́тство, обре́зание же шата́ния евре́йскаго/ я́вльшагося Христа́ манове́нием преста́,// и возсия́ благода́ти весна́.
Напита́л еси́ ду́ши, та́ющия гла́дом, ни́щих оби́льно// и а́лчущих сердца́ вся́каго испо́лнил еси́, Васи́лие, Боже́ственнаго весе́лия.
Напита́л еси́ бога́тно а́лчущия пи́щею Небе́сною:/ хлеб бо А́нгельский есть сло́во твое́, Васи́лие,// и́мже изря́ден пшеницода́вец был еси́.
Потща́лся еси́ ми́ра отлучи́тися и с Бо́гом пожи́ти,/ те́мже нестоя́тельная и тле́нная, всеблаже́нне Васи́лие, оста́вль,// пребыва́ющая, я́ко мудр, стяжа́л еси́.
Богор́дичен: Спаси́ от бед рабы́ Твоя́, Богоро́дице,/ я́ко вси по Бо́зе к Тебе́ прибега́ем,// я́ко к Неруши́мей Стене́ и Предста́тельству.
Ирмос. Глас Словесе́, свети́льник Све́та,/ денни́ца Со́лнца, Предте́ча в пусты́ни, –/ пока́йтеся! – всем вопие́т лю́дем, – и предочи́ститеся:/ се бо предстои́т Христо́с,// от тли мир избавля́яй.
Господи помилуй 3р.
КОНДА́К СВЯТИ́ТЕЛЯ ВАСИ́ЛИЯ ВЕЛИ́КОГО, ГЛАС 4
Яви́лся еси́ основа́ние непоколеби́мое Це́ркве,/ подая́ всем некрадо́мое госпо́дьство челове́ком,/ запечатле́я твои́ми веле́ньми,// небоявле́нне Васи́лие преподо́бне.
И́КОС:
Целому́дрия ча́ша, уста́ прему́дрости/ и степе́нь уче́ний, Васи́лий Вели́кий всем облиста́ет мы́сленно./ Прииди́те у́бо, и ста́нем в дому́ Бо́жии, те́пле взира́юще,/ чудесы́ сего́ крася́щеся, я́коже луче́ю, облиста́вшеся жития́,/ чи́стым ду́хом прохла́ждшеся,/ подо́бящеся того́ ве́ре, и теплоте́, и смире́нию,/ и́миже дом яви́ся естества́ Бо́жия./ К нему́же вопию́ще, пое́м:// небоявле́нне Васи́лие преподо́бне.
Песнь 7.
Ирмо́с: О́бразу злато́му, на по́ле Деи́ре служи́му,/ три́е Твои́ о́троцы небрего́ша безбо́жнаго веле́ния,/ посреде́ же огня́ вве́ржени, ороша́еми, поя́ху:// благослове́н еси́, Бо́же оте́ц на́ших.
Све́тло и пресве́тло Рождество́ Христо́во,/ и бу́дущаго обновле́ния подписа́вшее та́инство днесь,/ я́ко зако́нным чи́ном Спас обре́зуется,// не я́ко Бог, но я́ко Челове́к и зако́на исполне́ние.
Зако́н исполня́я, зако́на Творе́ц, пло́тию днесь во́лею обре́зуется,/ обре́зание содева́я грехо́вныя зимы́ и зва́ти да́руя:// благослове́н еси́, Бо́же оте́ц на́ших.
Углуби́в ум во глубины́ Бо́жия непостижи́мыя/ и собра́в многоце́нный ты би́сер ра́зума,/ напо́лнил еси́ мир прему́дростию и зва́ти научи́л еси́:// благослове́н еси́, Бо́же оте́ц на́ши.
О, еди́но дохнове́ние ума́ свяще́нных сопру́г,/ я́коже еди́на душа́ во двою́ телесе́х неразде́льно:/ в Григо́рии Васи́лий, жела́нием Боже́ственным совоку́плени, в Васи́лии же Григо́рий,// ны́не моли́те Христа́ о ста́де ва́шем.
Очи́стив от вся́каго ти́ннаго скверне́ния ум, Васи́лие,/ сразсмотри́л еси́ духо́вная жела́нным твои́м ду́хом./ Те́мже, воспева́я Тро́ицу, со дерзнове́нием взыва́л еси́:// благослове́н еси́, Бо́же оте́ц на́ших.
Богор́дичен: Тя купину́ Моисе́й в горе́ Сина́йстей огнепали́му, Чи́стая, прови́дяше,/ прие́мшую неопа́льно нестерпи́мую зарю́ Неизглаго́ланнаго Существа́,// соедини́вшагося дебельству́ пло́ти еди́ныя в Нем святы́х Ипоста́сей.
Ирмос. Ю́ноши благочести́выя, пе́щи о́гненней приобщи́вшияся,/ шумя́щ дух ро́сный невреди́мы сохрани́/ и Бо́жия А́нгела снизхожде́ние./ Те́мже, в пла́мени ороша́еми, благода́рственно воспева́ху:// препе́тый оте́ц Го́споди и Бо́же, благослове́н еси́.
Песнь 8.
Ирмо́с: Неизрече́нною му́дростию соста́вльшаго вся́ческая Бо́га Сло́ва/ и от не су́щих во е́же бы́ти приве́дшаго,/ благослови́те, дела́, я́ко Го́спода,// и превозноси́те во вся ве́ки.
Во осмы́й день обре́зуется я́ко Младе́нец Влады́ка,/ Иису́са же прие́млет именова́ние,// я́ко ми́ра есть Спас и Госпо́дь.
Ко Христо́ву Рождеству́ досто́йно осмы́й спряже́ся,/ святи́теля всесла́вная па́мять,// ю́же почита́юще ве́рою, пое́м Го́спода и превозно́сим во ве́ки.
Несказа́нным Про́мыслом дарова́вшаго Васи́лия ми́ру,/ свет благоче́стия, трубу́ же Богосло́вия,// благослови́те, дела́ Госпо́дня, Го́спода.
Тропарь: Боже́ственных твои́х слове́с наслади́вшиися, Васи́лие,/ непреста́нно в твое́й па́мяти торжеству́юще, вопие́м:// благослови́те, дела́ Госпо́дня, Го́спода.
Благослови́м Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха, Го́спода.
Лучи́ слове́с испусти́л еси́, Васи́лие, ми́ру,/ све́том наставля́ющия Еди́но чествова́ти Тро́йческое Естество́:// благослови́те, дела́ Госпо́дня, Го́спода.
Богор́дичен: Из Отца́, проше́дшаго пре́жде век, и безле́тнаго Бо́га Сло́ва/ и в после́дняя возсия́вша из Де́вы,// благослови́те, дела́ Госпо́дня, Го́спода.
Хва́лим, благослови́м, покланя́емся Го́сподеви, пою́ще и превознося́ще во вся ве́ки.
Ирмос. Та́йну пресла́вную вавило́нская показа́ пещь, источи́вшая ро́су,/ я́ко струя́ми имя́ше Невеще́ственный Огнь восприя́ти Иорда́н/ и объя́ти пло́тию креща́ема Зижди́теля,// Его́же благословя́т лю́дие и превозно́сят во вся ве́ки
Песнь 9.
Ирмо́с: Я́же пре́жде со́лнца свети́льника Бо́га возсия́вшато,/ пло́тски к нам прише́дшаго из боку́ Деви́чу,/ неизрече́нно воплоти́вшая, Благослове́нная, Всечи́стая,// Тя, Богоро́дице, велича́ем.
Припев: Велича́й, душе́ моя́,/ по закону пло́тию обре́завшагося Го́спода.
Преше́д преде́лы Христо́с челове́ческаго всего́ естества́,/ преесте́ственно из Де́вы ражда́ется,/ и, писа́ние зако́нное я́коже повелева́ет,/ пло́тию обре́зается,// и испо́лнитель зако́на явля́ется
Велича́й, душе́ моя́,/ во осмы́й день обре́зание Прие́млюща.
Прииди́те, Влады́ки сла́вная Христо́ва именова́ния во святы́ни торжеству́им,/ Иису́с бо Боголе́пно нарече́ся днесь.// С си́ми же и па́мять святи́теля велича́ем.
Припев: Велича́й, душе́ моя́,/ во иера́рсех Васи́лия Вели́каго.
Пе́рваго па́стыря, я́ко овча́ ве́рное Христо́во, Васи́лие,/ живоно́сным стопа́м после́довал еси́,/ мучи́телю бо твою́ ду́шу, о́тче, пре́дал еси́,// до́блественне предбе́дствуя о Це́ркви, всеблаже́нне. (Припев и тропарь два́жды)
Припев: Велича́й, душе́ моя́,/ вселе́нныя пресве́тлаго свети́льника.
Пе́рваго па́стыря, я́ко овча́ ве́рное Христо́во, Васи́лие,/ живоно́сным стопа́м после́довал еси́,/ мучи́телю бо твою́ ду́шу, о́тче, пре́дал еси́,// до́блественне предбе́дствуя о Це́ркви, всеблаже́нне.
Припев: Велича́й, душе́ моя́,/ украси́вшаго Христо́ву Це́рковь.
Апо́столов седа́лища, ли́ка же страда́лец Христо́вых,/ патриа́рхов ски́нии, и пра́ведных сла́дости,/ и ра́дости проро́ков сподо́бился еси́, Васи́лие:// Богоро́дицы бо служи́тель и Тро́ицы таи́нник был еси́.
Припев: Велича́й, душе́ моя́,// Честне́йшую Небе́сных во́инств, Де́ву Пречи́стую Богоро́дицу.
Богор́дичен: Превы́спренняя вода́ми покрыва́яй Еди́н Госпо́дь,/ востязу́яй мо́ре, бе́здны же изсуша́яй, из Тебе́, Чи́стая, плоть восприе́мый,// от Вифлее́ма тщи́тся ко Иорда́ну крести́тися пло́тию.
Велича́й, душе́ моя́,/ по закону пло́тию обре́завшагося Го́спода.
Недоуме́ет всяк язы́к благохвали́ти по достоя́нию,/ изумева́ет же ум и преми́рный пе́ти Тя, Богоро́дице,/ оба́че Блага́я су́щи, ве́ру приими́,/ и́бо любо́вь ве́си Боже́ственную на́шу:// Ты бо христиа́н еси́ Предста́тельница, Тя велича́ем.
Господи помилуй 3 р.
СВЕТИ́ЛЕН СВЯТИ́ТЕЛЯ ВАСИ́ЛИЯ ВЕЛИ́КОГО
Любому́дрия жела́нием обре́зал еси́, о́тче, души́ твоея́ покрыва́ло,/ и ми́ру показа́лся еси́, я́ко со́лнце, чудесы́,/ и ве́рных озари́л еси́ мы́сли, Богому́дре,// Тро́ицы таи́нниче, о Васи́лие му́дре, и служи́телю Богоро́дицы. (Дважды).
Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́м. Ами́нь.
Пло́тию обре́зуется зако́н испо́лнивый, я́ко Младе́нец осмодне́вен, веко́в Зижди́тель,/ и пелена́ми повива́ется, я́ко Челове́к, и млеко́м пита́ется,/ И́же вся безме́рною кре́постию я́ко Бог содержа́й// и манове́нием возводя́й.
ТРОПАРЬ СВЯТИ́ТЕЛЯ ВАСИ́ЛИЯ ВЕЛИ́КОГО, ГЛАС 1
ВО ВСЮ ЗЕ́МЛЮ ИЗЫ́ДЕ ВЕЩА́НИЕ ТВОЕ́,/ Я́КО ПРИЕ́МШУЮ СЛО́ВО ТВОЕ́,/ И́МЖЕ БОГОЛЕ́ПНО НАУЧИ́Л ЕСИ́,/ ЕСТЕСТВО́ СУ́ЩИХ УЯСНИ́Л ЕСИ́,/ ЧЕЛОВЕ́ЧЕСКИЯ ОБЫ́ЧАИ УКРАСИ́Л ЕСИ́,/ ЦА́РСКОЕ СВЯЩЕ́НИЕ, О́ТЧЕ ПРЕПОДО́БНЕ,/ МОЛИ́ ХРИСТА́ БО́ГА// СПАСТИ́СЯ ДУША́М НА́ШИМ.
ТРОПАРЬ ОБРЕ́ЗАНИЯ ГОСПО́ДНЯ, ГЛАС 1:
НА ПРЕСТО́ЛЕ ОГНЕЗРА́ЧНЕМ/ В ВЫ́ШНИХ СЕДЯ́Й СО ОТЦЕ́М БЕЗНАЧА́ЛЬНЫМ И БОЖЕ́СТВЕННЫМ ТВОИ́М ДУ́ХОМ,/ БЛАГОВОЛИ́Л ЕСИ́ РОДИ́ТИСЯ НА ЗЕМЛИ́/ ОТ ОТРОКОВИ́ЦЫ НЕИСКУСОМУ́ЖНЫЯ, ТВОЕЯ́ МА́ТЕРЕ, ИИСУ́СЕ,/ СЕГО́ РА́ДИ И ОБРЕ́ЗАН БЫЛ ЕСИ́, Я́КО ЧЕЛОВЕ́К ОСМОДНЕ́ВНЫЙ./ СЛА́ВА ВСЕБЛАГО́МУ ТВОЕМУ́ СОВЕ́ТУ,/ СЛА́ВА СМОТРЕ́НИЮ ТВОЕМУ́,// СЛА́ВА СНИЗХОЖДЕ́НИЮ ТВОЕМУ́, ЕДИ́НЕ ЧЕЛОВЕКОЛЮ́БЧЕ.
Слава и Ныне....Гп.3 р. Благослови.
Господи Исусе Христе , Сыне и Слове Божий ,молитвами Пречистей Твоей Матери ,Девы Богородицы и всех святых помилуй нас и мир Твой. Аминь.
Час 3 , Час 6.( выложено Александрой)
Обедница.
Благословен Бог наш , всегда , ныне и присно и во веки веком .Аминь
Г. П. 12 раз
Псалом 102:
Благослови, душе моя, Господа, и вся внутренняя моя имя святое Его. Благослови, душе моя, Господа, и не забывай всех воздаяний Его, очищающаго вся беззакония твоя, исцеляющаго вся недуги твоя, избавляющаго от истления живот твой, венчающаго тя милостию и щедротами, исполняющаго во благих желание твое: обновится яко орля юность твоя. Творяй милостыни Господь, и судьбу всем обидимым. Сказа пути Своя Моисеови, сыновом Израилевым хотения Своя: Щедр и Милостив Господь, Долготерпелив и Многомилостив. Не до конца прогневается, ниже во век враждует, не по беззаконием нашим сотворил есть нам, ниже по грехом нашым воздал есть нам. Яко по высоте небесней от земли, утвердил есть Господь милость Свою на боящихся Его. Елико отстоят востоцы от запад, удалил есть от нас беззакония наша. Якоже щедрит отец сыны, ущедри Господь боящихся Его. Яко Той позна создание наше, помяну, яко персть есмы. Человек, яко трава дние eго, яко цвет сельный, тако оцветет, яко дух пройде в нем, и не будет, и не познает ктому места своего. Милость же Господня от века и до века на боящихся Его, и правда Его на сынех сынов, хранящих завет Его, и помнящих заповеди Его творити я. Господь на Небеси уготова Престол Свой, и Царство Его всеми обладает. Благословите Господа вси Ангели Его, сильнии крепостию, творящии слово Его, услышати глас словес Его. Благословите Господа вся Силы Его, слуги Его, творящии волю Его. Благословите Господа вся дела Его, на всяком месте владычества Его.
Г.п.3 р.
Псалом 145:
Хвали, душе моя, Господа. Восхвалю Господа в животе моем, пою Богу моему, дондеже есмь. Не надейтеся на князи, на сыны человеческия, в нихже несть спасения. Изыдет дух eго и возвратится в землю свою. В той день погибнут вся помышления eго. Блажен, eмуже Бог Иаковль Помощник его, упование eго на Господа Бога своего, сотворшаго небо и землю, море и вся, яже в них, хранящаго истину в век, творящаго суд обидимым, дающаго пищу алчущим. Господь решит окованныя. Господь умудряет слепцы. Господь возводит низверженныя. Господь любит праведники. Господь хранит пришельцы, сира и вдову приимет и путь грешных погубит. Воцарится Господь во век, Бог твой, Сионе, в род и род.
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу и ныне и присно и во веки веком. Аминь.
Единородный Сыне и Слове Божий, Безсмертен Сый / и изволивый спасения нашего ради / воплотитися от Святыя Богородицы и Приснодевы Марии, / непреложно вочеловечивыйся, / распныйся же, Христе Боже, смертию смерть поправый, / Един Сый Святыя Троицы, / спрославляемый Отцу и Святому Духу, спаси нас.
Г.п.3 р.
Блаженны:
ВО ЦАРСТВИИ ТВОЕМ ПОМЯНИ НАС, ГОСПОДИ, ЕГДА ПРИИДЕШИ ВО ЦАРСТВИИ ТВОЕМ.
БЛАЖЕНИ НИЩИИ ДУХОМ, ЯКО ТЕХ ЕСТЬ ЦАРСТВО НЕБЕСНОЕ.
БЛАЖЕНИ ПЛАЧУЩИИ, ЯКО ТИИ УТЕШАТСЯ.
БЛАЖЕНИ КРОТЦЫИ, ЯКО ТИИ НАСЛЕДЯТ ЗЕМЛЮ.
БЛАЖЕНИ АЛЧУЩИИ И ЖАЖДУЩИИ ПРАВДЫ, ЯКО ТИИ НАСЫТЯТСЯ.
БЛАЖЕНИ МИЛОСТИВИИ, ЯКО ТИИ ПОМИЛОВАНИ БУДУТ.
БЛАЖЕНИ ЧИСТИИ СЕРДЦЕМ, ЯКО ТИИ БОГА УЗРЯТ.
БЛАЖЕНИ МИРОТВОРЦЫ, ЯКО ТИИ СЫНОВЕ БОЖИИ НАРЕКУТСЯ.
БЛАЖЕНИ ИЗГНАНИ ПРАВДЫ РАДИ, ЯКО ТЕХ ЕСТЬ ЦАРСТВО НЕБЕСНОЕ.
БЛАЖЕНИ ЕСТЕ, ЕГДА ПОНОСЯТ ВАМ, И ИЗЖЕНУТ, И РЕКУТ ВСЯК ЗОЛ ГЛАГОЛ, НА ВЫ ЛЖУЩЕ МЕНЕ РАДИ.
РАДУЙТЕСЯ И ВЕСЕЛИТЕСЯ, ЯКО МЗДА ВАША МНОГА НА НЕБЕСЕХ.

Тропа́рь Обрезания Господня, глас 1:
Тропа́рь святителя Василия Великого, глас 1:
Конда́к святителя Василия Великого, глас 4:
ЯВИ́ЛСЯ ЕСИ́ ОСНОВА́НИЕ НЕПОКОЛЕБИ́МОЕ ЦЕ́РКВЕ,/ ПОДАЯ́ ВСЕМ НЕКРАДО́МОЕ ГОСПО́ДЬСТВО ЧЕЛОВЕ́КОМ,/ ЗАПЕЧАТЛЕ́Я ТВОИ́МИ ВЕЛЕ́НЬМИ,// НЕБОЯВЛЕ́ННЕ ВАСИ́ЛИЕ ПРЕПОДО́БНЕ.
Конда́к Обрезания Господня, глас 3:
ВСЕХ ГОСПО́ДЬ ОБРЕ́ЗАНИЕ ТЕРПИ́Т/ И ЧЕЛОВЕ́ЧЕСКАЯ ПРЕГРЕШЕ́НИЯ, Я́КО БЛАГ, ОБРЕ́ЗУЕТ,/ ДАЕ́Т СПАСЕ́НИЕ ДНЕСЬ МИ́РУ./ РА́ДУЕТСЯ ЖЕ В ВЫ́ШНИХ И СОЗДА́ТЕЛЕВ ИЕРА́РХ,// И СВЕТОНО́СНЫЙ, БОЖЕ́СТВЕННЫЙ ТАИ́ННИК ХРИСТО́В ВАСИ́ЛИЙ.
Трисвятое. (поется)
ПРОКИМЕН ГЛ.6.
Спаси Господи люди твоя и благослови достояние Твое.
ПРОКИМЕН ГЛ.1
Уста моя возглаголят премудрость и поучение сердца моего разум.
К КОЛОССЯНАМ ПОСЛАНИЕ СВ. АПОСТОЛА ПАВЛА (гл.2: 8–12) [Обрезания Господня]:
Братия, смотрите, чтобы кто не увлек вас философиею и пустым обольщением, по преданию человеческому, по стихиям мира, а не по Христу; ибо в Нем обитает вся полнота Божества телесно, и вы имеете полноту в Нем, Который есть глава всякого начальства и власти. В Нем вы и обрезаны обрезанием нерукотворенным, совлечением греховного тела плоти, обрезанием Христовым; быв погребены с Ним в крещении, в Нем вы и совоскресли верою в силу Бога, Который воскресил Его из мертвых.
К ЕВРЕЯМ ПОСЛАНИЕ СВ. АПОСТОЛА ПАВЛА (гл.7:26 – гл.8:2) [Святителя Василия]:
Братия, таков и должен быть у нас Первосвященник: святой, непричастный злу, непорочный, отделенный от грешников и превознесенный выше небес, Который не имеет нужды ежедневно, как те первосвященники, приносить жертвы сперва за свои грехи, потом за грехи народа, ибо Он совершил это однажды, принеся в жертву Себя Самого. Ибо закон поставляет первосвященниками людей, имеющих немощи; а слово клятвенное, после закона, поставило Сына, на веки совершенного. Главное же в том, о чем говорим, есть то: мы имеем такого Первосвященника, Который воссел одесную престола величия на небесах и есть служитель святилища и скинии истинной, которую воздвиг Господь, а не человек. Алиллуия 3р.
от Луки Святаго Евангелия чтение .
Слава Тебе Господи, слава Тебе.
В то время возвратились пастухи, славя и хваля Бога за всё то, что слышали и видели, как им сказано было. По прошествии восьми дней, когда надлежало обрезать Младенца, дали Ему имя Иисус, нареченное Ангелом прежде зачатия Его во чреве. Младенец же возрастал и укреплялся духом, исполняясь премудрости, и благодать Божия была на Нем. Каждый год родители Его ходили в Иерусалим на праздник Пасхи. И когда Он был двенадцати лет, пришли они также по обычаю в Иерусалим на праздник. Когда же, по окончании дней праздника, возвращались, остался Отрок Иисус в Иерусалиме; и не заметили того Иосиф и Матерь Его, но думали, что Он идет с другими. Пройдя же дневной путь, стали искать Его между родственниками и знакомыми и, не найдя Его, возвратились в Иерусалим, ища Его. Через три дня нашли Его в храме, сидящего посреди учителей, слушающего их и спрашивающего их; все слушавшие Его дивились разуму и ответам Его. И, увидев Его, удивились; и Матерь Его сказала Ему: Чадо! что Ты сделал с нами? Вот, отец Твой и Я с великою скорбью искали Тебя. Он сказал им: зачем было вам искать Меня? или вы не знали, что Мне должно быть в том, что принадлежит Отцу Моему? Но они не поняли сказанных Им слов. И Он пошел с ними и пришел в Назарет; и был в повиновении у них. И Матерь Его сохраняла все слова сии в сердце Своем. Иисус же преуспевал в премудрости и возрасте и в любви у Бога и человеков.
В то время стал Иисус на ровном месте, и множество учеников Его, и много народа из всей Иудеи и Иерусалима и приморских мест Тирских и Сидонских, которые пришли послушать Его и исцелиться от болезней своих, также и страждущие от нечистых духов; и исцелялись. И весь народ искал прикасаться к Нему, потому что от Него исходила сила и исцеляла всех. И Он, возведя очи Свои на учеников Своих, говорил: Блаженны алчущие ныне, ибо насытитесь. Блаженны вы, когда возненавидят вас люди и когда отлучат вас, и будут поносить, и пронесут имя ваше, как бесчестное, за Сына Человеческого. Возрадуйтесь в тот день и возвеселитесь, ибо велика вам награда на небесах.
Слава Тебе Господи, слава Тебе.
Помяни нас, Господи, егда приидеши, во Царствии Твоем.
Помяни нас, Владыко, егда приидеши, во Царствии Твоем.
Помяни нас, Святый, егда приидеши, во Царствии Твоем.
Лик Небесный поет Тя и глаголет: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь Небо и земля славы Твоея.
Приступите к Нему и просветитеся, и лица ваша не постыдятся.
Лик Небесный поет Тя и глаголет: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь Небо и земля славы Твоея.
Слава: Лик святых Ангел и Архангел со всеми Небесными силами поет Тя и глаголет: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь Небо и земля славы Твоея.
Иныне...
Верую....
Ослаби, остави, прости, Боже, прегрешения наша, вольная и невольная, / яже в слове и в деле, / яже в ведении и не в ведении, / яже во дни и в нощи, / яже во уме и в помышлении, / вся нам прости, яко Благ и Человеколюбец.
Отче наш, Иже еси на Небесех, да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на Небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.
Господи, Исусе Христе , Сыне и Слове Божий , помилуй нас.
Аминь.
Господи, помилуй, 12.
И молитву: Всесвятая Троице, Единосущная Державо, Нераздельное Царство, всех благих Вина: благоволи же и о мне, грешнем, утверди, вразуми сердце мое и всю мою отыми скверну. Просвети мою мысль, да выну славлю, пою, и покланяюся, и глаголю: Един Свят, Един Господь, Иисус Христос во славу Бога Отца, аминь.
Буди имя Господне благословено от ныне и до века. Трижды.

Да будет имя Господне благословенно отныне и до века. (3)
Слава, и ныне:
Псалом 33:
Благословлю Господа на всякое время, выну хвала Его во устех моих. О Господе похвалится душа моя, да услышат кротцыи и возвеселятся. Возвеличите Господа со мною и вознесем имя Его вкупе. Взысках Господа и услыша мя, и от всех скорбей моих избави мя. Приступите к Нему и просветитеся, и лица ваша не постыдятся. Сей нищий воззва, и Господь услыша и, и от всех скорбей eго спасе и. Ополчится Ангел Господень окрест боящихся Его, и избавит их. Вкусите и видите, яко благ Господь; блажен муж, иже уповает Нань. Бойтеся Господа, вси святии Его, яко несть лишения боящымся Его. Богатии обнищаша и взалкаша, взыскающии же Господа не лишатся всякаго блага. Приидите, чада, послушайте мене, страху Господню научу вас. Кто есть человек хотяй живот, любяй дни видети благи? Удержи язык твой от зла, и устне твои, еже не глаголати льсти. Уклонися от зла и сотвори благо. Взыщи мира, и пожени и. Очи Господни на праведныя, и уши Его в молитву их. Лице же Господне на творящыя злая, еже потребити от земли память их. Воззваша праведнии, и Господь услыша их, и от всех скорбей их избави их. Близ Господь сокрушенных сердцем, и смиренныя духом спасет. Многи скорби праведным, и от всех их избавит я Господь. Хранит Господь вся кости их, ни едина от них сокрушится. Смерть грешником люта, и ненавидящии праведнаго прегрешат. Избавит Господь душы раб Своих, и не прегрешат вси, уповающии на Нань.
Вместо «Достойно есть» (Задостойник):
О ТЕБЕ́ РА́ДУЕТСЯ, БЛАГОДА́ТНАЯ ВСЯ́КАЯ ТВАРЬ,/ А́НГЕЛЬСКИЙ СОБОР И ЧЕЛОВЕ́ЧЕСКИЙ РОД,/ ОСВЯЩЕ́ННЫЙ ХРА́МЕ И РАЮ́ СЛОВЕ́СНЫЙ,/ ДЕВСТВЕННАЯ ПОХВАЛО́,/ ИЗ НЕЯ́ЖЕ БОГ ВОПЛОТИ́СЯ,/ И МЛАДЕ́НЕЦ БЫСТЬ, ПРЕ́ЖДЕ ВЕК СЫЙ БОГ НАШ:/ ЛОЖЕСНА́ БО ТВОЯ́ ПРЕСТО́Л СОТВОРИ́/ И ЧРЕ́ВО ТВОЕ́ ПРОСТРА́ННЕЕ НЕБЕ́С СОДЕ́ЛА.// О ТЕБЕ́ РА́ДУЕТСЯ, БЛАГОДА́ТНАЯ, ВСЯ́КАЯ ТВАРЬ, СЛА́ВА ТЕБЕ́.
ВЕЛИЧА́ЕМ ТЯ, СВЯТИ́ТЕЛЮ О́ТЧЕ ВАСИ́ЛИЕ,/ И ЧТИМ СВЯТУ́Ю ПА́МЯТЬ ТВОЮ́,/
ТЫ БО МО́ЛИШИ ЗА НАС// ХРИСТА́, БО́ГА НА́ШЕГО.
Слава, и ныне, Господи, помилуй, трижды. Благослови.
Господи Исусе Христе , Сыне и Слове Божий ,молитвами Пречистей Твоей Матери ,Девы Богородицы, Василия Великого и всех святых помилуй нас и мир Твой. Аминь.
Конец и Богу Слава!

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 15:39 #69

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Какие прекрасные цветы! Спаси Христос!,Александрушка!!!

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 15:49 #70

• Александра Аксой
  • Давно я тут
  • Давно я тут
Спаси Господи за труд! Так быстро сделала!!!
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Ира, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Александр В, Надежда, Александр Лифанов and this user have 3 others thankyou

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 15:51 #71

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
:cheer: Пару часиков и готово. :lol:

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 15:57 #72

• Александра Аксой
  • Давно я тут
  • Давно я тут
Здоровья и хорошего настроения Ирине и Собору Софии Божьей во Христе!

File Attachment:

File Name:
File Size: 0 KB
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Ира, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Александр В and this user have 8 others thankyou

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 09 Jan 2017 23:36 #73

• Людмила
  • Людмила's Avatar
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Thank you received: 7775
Спаси, Господи тебя Ирина и все наши труженицы. Очень помогают распечатки служб, - бери и молись. Все понятно. Храни вас Бог. Иринушка, если не сложно, а батюшке Серафиму Саровскому службу на 15 января. Наверно там служба святому и конкретно какому святому. Хотя бы общий принцип построения службы. С поклоном, заранее тебе благодарна.
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Александр В, Александра Аксой, Надежда, Александр Лифанов and this user have 3 others thankyou

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 10 Jan 2017 00:46 #74

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Конечно , Людмилочка, обязательно напишу! Во славу Божию!
Все мы нуждаемся в молитве , а дома молитвы у нас больше нет....А хочется служить Богу!
Я так рада , что могу всем послужить. :) :) :)

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 10 Jan 2017 03:28 #75

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
СЛУЖБА ВОСКРЕСНАЯ С ПРЕДПРАЗДНСТВОМ И СЕРАФИМУ САРОВСКОМУ.
Молитвы предначинальные.
Благословен Бог наш всегда, ныне и присно, и во веки веком.Аминь
Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему.
Господи, благослови!
.Псалом 103:
Благослови, душе моя, Господа. Господи, Боже мой, возвеличился еси зело. Во исповедание и в велелепоту облеклся еси. Одеяйся светом, яко ризою, простираяй небо, яко кожу. Покрываяй водами превыспренняя Своя, полагаяй облаки на восхождение Свое, ходяй на крилу ветреню. Творяй Ангелы Своя духи и слуги Своя пламень огненный. Основаяй землю на тверди ея, не преклонится в век века. Бездна, яко риза, одеяние ея, на горах станут воды, от запрещения Твоего побегнут, от гласа грома Твоего убоятся. Восходят горы и нисходят поля в место, еже основал еси им. Предел положил еси, eгоже не прейдут, ниже обратятся покрыти землю. Посылаяй источники в дебрех, посреде гор пройдут воды. Напаяют вся звери сельныя, ждут онагри в жажду свою. На тых птицы небесныя привитают, от среды камения дадят глас. Напаяяй горы от превыспренних Своих, от плода дел Твоих насытится земля. Прозябаяй траву скотом, и злак на службу человеком, извести хлеб от земли. И вино веселит сердце человека, умастити лице елеем, и хлеб сердце человека укрепит. Насытятся древа польская, кедри Ливанстии, ихже еси насадил. Тамо птицы вогнездятся, еродиево жилище предводительствует ими. Горы высокия еленем, камень прибежище заяцем. Сотворил есть луну во времена, солнце позна запад свой. Положил еси тму, и бысть нощь, в нейже пройдут вси зверие дубравнии. Скимни рыкающии, восхитити и взыскати от Бога пищу себе. Возсия солнце и собрашася и в ложах своих лягут. Изыдет человек на дело свое и на делание свое до вечера. Яко возвеличишася дела Твоя, Господи, вся премудростию сотворил еси, исполнися земля твари Твоея. Сие море великое и пространное, тамо гади, имже несть числа, животная малая с великими, тамо корабли преплавают, змий сей, eгоже создал еси ругатися eму. Вся к Тебе чают, дати пищу им во благо время. Давшу Тебе им соберут, отверзшу Тебе руку всяческая исполнятся благости, отвращшу же Тебе лице, возмятутся, отъимеши дух их, и исчезнут, и в персть свою возвратятся. Послеши Духа Твоего, и созиждутся, и обновиши лице земли. Буди слава Господня во веки, возвеселится Господь о делех Своих, призираяй на землю, и творяй ю трястися, прикасаяйся горам, и дымятся. Воспою Господеви в животе моем, пою Богу моему, дондеже есмь, да усладится Ему беседа моя, аз же возвеселюся о Господе. Да исчезнут грешницы от земли, и беззаконницы, якоже не быти им. Благослови, душе моя, Господа.
Солнце позна запад свой. Положил еси тму, и бысть нощь. Яко возвеличишася дела Твоя, Господи, вся премудростию сотворил еси.
Слава, и ныне: Аллилуиа, аллилуиа, слава Тебе Боже. Трижды.
Господи помилуй 3 р.
Псалом 1:
Блажен муж, иже не иде на совет нечестивых. И на пути грешных не ста, и на седалищи губителей не седе, но в законе Господни воля eго, и в законе Его поучится день и нощь. И будет яко древо насажденное при исходищих вод, еже плод свой даст во время свое, и лист eго не отпадет, и вся, елика аще творит, успеет. Не тако нечестивии, не тако, но яко прах, eгоже возметает ветр от лица земли. Сего ради не воскреснут нечестивии на суд, ниже грешницы в совет праведных. Яко весть Господь путь праведных, и путь нечестивых погибнет. Аллилуиа, трижды.
Псалом 2
Вскую шаташася языцы, и людие поучишася тщетным? Предсташа царие земстии, и князи собрашася вкупе на Господа и на Христа Его. Расторгнем узы их и отвержем от нас иго их. Живый на Небесех посмеется им, и Господь поругается им. Тогда возглаголет к ним гневом своим и яростию Своею смятет я. Аз же поставлен есмь Царь от Него над Сионом, горою святою Его, возвещаяй повеление Господне. Господь рече ко Мне: Сын Мой еси Ты, Аз днесь родих Тя. Проси от Мене, и дам Ти языки достояние Твое, и одержание Твое концы земли. Упасеши я жезлом железным, яко сосуды скудельничи сокрушиши я. И ныне, царие, разумейте, накажитеся вси судящии земли. Работайте Господеви со страхом и радуйтеся Ему с трепетом. Приимите наказание, да не когда прогневается Господь и погибнете от пути праведнаго, егда возгорится вскоре ярость Его. Блажени вси надеющиися Нань. Аллилуиа, трижды.
Псалом 3
Господи, что ся умножиша стужающии ми? Мнози востают на мя, мнози глаголют души моей: несть спасения eму в Бозе eго. Ты же, Господи, Заступник мой еси, слава моя и возносяй главу мою. Гласом моим ко Господу воззвах, и услыша мя от горы святыя Своея. Аз уснух, и спах, востах, яко Господь заступит мя. Не убоюся от тем людей, окрест нападающих на мя. Воскресни, Господи, спаси мя, Боже мой. . Яко Ты поразил еси вся враждующыя ми всуе: зубы грешников сокрушил еси. Господне есть спасение, и на людех Твоих благословение Твое. Аллилуиа, трижды.
Слава, и ныне: Аллилуиа, аллилуиа,, слава Тебе Боже. Трижды.
Господи, воззвах к Тебе, услыши мя. / Услыши мя, Господи. глас 1.
Господи, воззвах к Тебе, услыши мя: / вонми гласу моления моего, / внегда воззвати ми к Тебе. / Услыши мя, Господи.
Да исправится молитва моя, / яко кадило пред Тобою, / воздеяние руку моею / – жертва вечерняя. / Услыши мя, Господи.
Положи, Господи, хранение устом моим, и дверь ограждения о устнах моих. Не уклони сердце мое в словеса лукавствия, непщевати вины о гресех, с человеки делающими беззаконие, и не сочтуся со избранными их. Накажет мя праведник милостию и обличит мя, елей же грешнаго да не намастит главы моея, яко еще и молитва моя во благоволениих их. Пожерты быша при камени судии их: услышатся глаголи мои, яко возмогоша. Яко толща земли проседеся на земли, расточишася кости их при аде. Яко к Тебе, Господи, Господи, очи мои: на Тя уповах, не отыми душу мою. Сохрани мя от сети, юже составиша ми, и от соблазн делающих беззаконие. Падут во мрежу свою грешницы: един есмь аз, дондеже прейду.
ласом моим ко Господу воззвах, гласом моим ко Господу помолихся. Пролию пред Ним моление мое, печаль мою пред Ним возвещу. Внегда исчезати от мене духу моему: и Ты познал еси стези моя: на пути сем, по немуже хождах, скрыша сеть мне. Смотрях одесную и возглядах, и не бе знаяй мене: погибе бегство от мене, и несть взыскаяй душу мою. Воззвах к Тебе, Господи, рех: Ты еси упование мое, часть моя еси на земли живых. Вонми молению моему, яко смирихся зело, избави мя от гонящих мя, яко укрепишася паче мене.
На 10. Стих: Изведи́ из темни́цы ду́шу мою́,// испове́датися и́мени Твоему́.
Стихи́ра: Честны́м Твои́м Кресто́м, Христе́,/ диа́вола посрами́л еси́,/ и Воскресе́нием Твои́м жало грехо́вное притупи́л еси́,/ и спасл еси́ ны от врат сме́ртных:// сла́вим Тя, Единоро́дне.
Стих: Мене́ ждут пра́ведницы,// до́ндеже возда́си мне.
Стихи́ра: Воскресе́ние дая́й ро́ду челове́ческому,/ я́ко овча́ на заколе́ние веде́ся,/ устраши́шася сего́ кня́зи а́дстии,/ и взя́шася врата́ плаче́вная./ Вни́де бо Царь сла́вы Христо́с,/ глаго́ля су́щим во у́зах, изыди́те:// и су́щим во
тьме, откры́йтеся.
На 8. Стих: Из глубины́ воззва́х к Тебе́, Го́споди,// Го́споди, услы́ши глас мой.
Стихи́ра: Ве́лие чу́до,/ неви́димых Соде́тель, за человеколю́бие пло́тию пострада́в,/ воскре́се Безсме́ртный./ Прииди́те оте́чествия язы́к, Тому́ поклони́мся:/ благоутро́бием бо Его́ от пре́лести изба́вльшеся,// в Трие́х Ипоста́сех Еди́наго Бо́га пе́ти навыко́хом.
Стихи́ры предпра́зднства Богоявле́ния, глас 4
Стих: Да бу́дут у́ши Твои́// вне́млюще гла́су моле́ния моего́.
Стихи́ра: Предпра́зднственныя пе́сни благоче́стно предвозгласи́м/ честна́го Креще́ния Бо́га на́шего:/ се бо хо́щет, я́ко Челове́к,/ пло́тию приити́ к Предте́чи Своему́/ и проси́ти Креще́ния спаси́тельнаго/ в назда́ние всех, ве́рою свяще́нно просвеща́емых// и прича́стников Ду́ха.
На 6. Стих: А́ще беззако́ния на́зриши, Го́споди, Го́споди, кто постои́т?// Я́ко у Тебе́ очище́ние е́сть.
Стихира: Христо́с показу́ется, Бог явля́ется,/ я́коже Дави́д преднаписа́ я́вственнейше,/ и к рабу́, Креще́ния прося́, гряде́т./ Иорда́не реко́, весе́лия испо́лнися;/ земля́ и мо́ре, го́ры и хо́лми,/ и челове́ческая ны́не игра́йте сердца́,// Свет мы́сленный восприе́млюще.
Стих: И́мене ра́ди Твоего́ потерпе́х Тя, Го́споди, потерпе́ душа́ моя́ в сло́во Твое́,// упова́ душа́ моя́ на Го́спода.
Стихи́ра: Реку́ ми́ра Тя/ и пото́к, я́коже пи́шет, пи́щи су́ща, Всеси́льне,/ ка́ко Тя ре́чныя струи́ прии́мут, Го́споди,/ восходя́ща на́га,/ не́бо облага́ющаго о́блаки,/ и обна́жша вся́ку зло́бу вра́жию,// и нетле́нием земноро́дныя одева́юща?
Стихи́ры преподо́бного:
На 4. Стих: От стра́жи у́тренния до но́щи, от стра́жи у́тренния,// да уповае́т Изра́иль на Го́спода.
Стихи́ра: О, пресла́вное чу́до,/ подви́жник благоче́стия в Саро́ве явля́ется/ и моли́твенник к Бо́гу те́плый/ Серафи́м пречу́дный нам быва́ет;/ весели́ся, оби́тель Саро́вская,/ иму́щи в себе мо́щи преподо́бнаго;/ взыгра́йте, правосла́вных мно́жества,/ преди́внаго Серафи́ма иму́ще в беда́х засту́пника и вопию́ще к нему́:/ ра́дуйся, свети́льниче Росси́йския земли́,/ тьмы сопроти́вных дале́че отрева́й/ и Го́сподеви моли́ся// дарова́ти душа́м на́шим мир и ве́лию ми́лость.
Стих: Я́ко у Го́спода ми́лость, и мно́гое у Него́ избавле́ние,// и Той изба́вит Изра́иля от всех беззако́ний eго́.
Стихи́ра: О, ди́вное чу́до,/ се бо вои́стинну во оби́тели Саро́встей/ благоче́стия столп непоколеби́мый/ – Серафи́м блаже́нный явля́ется нам,/ те́мже, Богому́дрых собо́ри,/ на высоту́ ду́хом возноси́теся,/ к преподо́бному вопию́ще:/ преподо́бне о́тче Серафи́ме,/ Го́сподеви моли́ся// дарова́ти душа́м на́шим мир и ве́лию ми́лость.
На 2. Стих: Хвали́те Го́спода вси язы́цы,// похвали́те Его́ вси лю́дие.
Стихи́ра: Ди́вны Твоя́ та́йны, Христе́ Бо́же,/ я́ко дарова́л еси́ нам свети́льника, преподо́бнаго Серафи́ма,/ ве́рным лю́дем на сопроти́вныя кре́пкаго побо́рника,/ и́ноком и всем правосла́вным христиа́ном моли́твенника,/ святе́й оби́тели похвалу́ и утвержде́ние;/ той и ны́не мо́лит Тя, Го́споди,// дарова́ти душа́м на́шим мир и ве́лию ми́лость.
Стих: Я́ко утверди́ся ми́лость Его́ на нас,// и и́стина Госпо́дня пребыва́ет во век.
Стихи́ра: Егда́ вшел еси́, преподо́бне, в пусты́ню Саро́вскую,/ тогда́, свое́й во́ли до конца́ совле́кся,/ тве́рдое ко всем послуша́ние показа́л еси́:/ доса́ды бо и безче́стия претерпе́л еси́, ра́дуяся,/ ударе́ния и ра́ны от злых челове́к прия́л еси́,/ о ни́хже и моли́лся еси́, преподо́бне./ Мы же, прославля́юще пречестну́ю па́мять твою́,/ мо́лим ти ся, преподо́бне:/ Го́сподеви моли́ся/ мир
ми́рови дарова́ти// и душа́м на́шим ве́лию ми́лость.
Стихи́ра: Прииди́те, ве́рных собо́ри,/ похва́льными пе́сньми днесь пречу́днаго отца́ просла́вим/ и си́це ему́ возопии́м:/ преподо́бне о́тче Серафи́ме,/ вои́стинну сподо́бился еси́ Боже́ственныя жи́зни,/ прии́м от Бо́га вене́ц нетле́нныя сла́вы,/ сего́ ра́ди оби́тель Саро́вская тобо́ю хва́лится,/ лю́дие же, чту́ще честны́я мо́щи твоя́ и зря́ще чудеса́ быва́емая,/ сла́вят прославля́ющаго тя Го́спода,/ Ему́же моли́ся, преподо́бне,// дарова́ти душа́м на́шим мир и ве́лию ми́лость.:
И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́м. Ами́нь.
В Чермне́м мо́ри,/ Неискусобра́чныя Неве́сты о́браз написа́ся иногда́:/ та́мо Моисе́й, раздели́тель воды́:/ зде же Гаврии́л, служи́тель чудесе́./ Тогда́ глубину́ ше́ствова немо́кренно Изра́иль;/ ны́не же Христа́ роди́ безсе́менно Де́ва./ Мо́ре по проше́ствии Изра́илеве пребы́сть непрохо́дно;/ Непоро́чная по Рождестве́ Эмману́илеве пребы́сть Нетле́нна./ Сый, и пре́жде Сый,/ явле́йся, я́ко Челове́к,// Бо́же поми́луй нас.
Поем.-
Свете тихий святыя славы, / Безсмертнаго, Отца Небеснаго, / Святаго Блаженнаго, Иисусе Христе. / Пришедше на запад солнца, / видевше свет вечерний, / поем Отца, Сына и Святаго Духа, Бога. / Достоин еси во вся времена / пет быти гласы преподобными, / Сыне Божий, живот даяй, / темже мир Тя славит.
ПРОКИ́МЕН ВОСКРЕ́СНЫЙ:
Проки́мен, глас 6-й:
Госпо́дь воцари́ся, в ле́поту облече́ся.
ПОЕМ -Госпо́дь воцари́ся, в ле́поту облече́ся.
ЧИТАЕМ Облече́ся Госпо́дь в си́лу, и препоя́сася.
ПОЕМ Госпо́дь воцари́ся, в ле́поту облече́ся.
ЧИТАЕМ И́бо утверди́ вселе́нную, я́же не подви́жится.
ЧИТАЕМ До́му Твоему́ подоба́ет святы́ня, Го́споди, в долготу́ дни.
ЧИТАЕМ Госпо́дь воцари́ся.
ПОЕМ В ле́поту облече́ся.
Сподоби, Господи, в вечер сей без греха сохранитися нам. Благословен еси, Господи Боже отец наших, и хвально и прославлено имя Твое во веки, аминь.
Буди, Господи, милость Твоя на нас, якоже уповахом на Тя. Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим. Благословен еси, Владыко, вразуми мя оправданием Твоим. Благословен еси, Святый, просвети мя оправдании Твоими.
Господи, милость Твоя во век, дел руку Твоею не презри. Тебе подобает хвала. Тебе подобает пение, Тебе слава подобает, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веком. Аминь.
Господи помилуй 12 р.
СТИХИ́РЫ НА СТИХО́ВНЕ:
Стихи́ры воскре́сные, глас 5:
Стихира: Тебе́, Воплоще́ннаго Спа́са Христа́,/ и Небе́с неразлучи́вшася,/ во гла́сех пе́ний велича́ем,/ я́ко Крест и смерть прия́л еси́ за род наш,/ я́ко Человеколю́бец Госпо́дь,/ испрове́ргий а́дова врата́,/ тридне́вно воскре́сл еси́,// спаса́я ду́ши на́ша.
Стих: Госпо́дь воцари́ся,/ в ле́поту облече́ся.
Прободе́ным Твои́м ре́бром, Жизнода́вче,/ то́ки оставле́ния всем источи́л еси́,/ жи́зни и спасе́ния:/ пло́тию же смерть восприя́л еси́,/ безсме́ртие нам да́руя./ Всели́в же ся во гроб нас свободи́л еси́,/ совоскреси́в с Собо́ю сла́вно, я́ко Бог./ Сего́ ра́ди вопие́м:// Человеколю́бче Го́споди, сла́ва Тебе́.
Стих: И́бо утверди́ вселе́нную,/ я́же не подви́жется.
Стра́нно Твое́ распя́тие,/ и е́же во ад соше́ствие, Человеколю́бче, есть:/ плени́в бо его́, и дре́вния ю́зники/ совоскреси́в с Собо́ю сла́вно, я́ко Бог,/ рай отве́рз, восприя́ти сего́ сподо́бил еси́./ Те́мже и нам, сла́вящим Твое́ тридне́вное Воста́ние,/ да́руй очище́ние грехо́в:/ рая́ жи́тели сподобля́я,// я́ко Еди́н Благоутро́бен.
Стих: До́му Твоему́ подоба́ет святы́ня,/ Го́споди, в долготу́ дний.
Нас ра́ди пло́тию страсть прии́мый,/ и тридне́вен из ме́ртвых воскресы́й,/ плотски́я на́ша стра́сти исцели́,/ и возста́ви от прегреше́ний лю́тых,// Человеколю́бче, и спаси́ нас.
Стихи́ра преподо́бного, глас 6:
Преподо́бне о́тче Серафи́ме,/ кто испове́сть труды́ твоя́ и боле́зни?/ Или́ кий язы́к изрече́т же́стокое пусты́нное твое́ житие́,/ бде́ние же и поще́ние,/ еще́ же в затво́ре пребыва́ние,/ усте́н безмо́лвие и моле́ние непреста́нное?/ Вои́стинну яви́лся еси́ по́стником украше́ние,/ моли́твенник к Бо́гу непосты́дный./ Те́мже к тебе́ вопие́м:/ ра́дуйся, и́ноческаго жития́ пра́вило;/ ра́дуйся, в беда́х и ско́рбех вели́кое утеше́ние/ и те́плый всем предста́телю./ Моли́ся, преподо́бне, спасти́ся душа́м на́шим.
Стихира предпразднства, глас 3:
И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́М. Ами́нь.
Прииди́те, вси ве́рнии,/ Иуде́йскую страну́ оста́вивше пре́йдем пусты́ню Иорда́нскую/ и у́зрим днесь та́мо нас ра́ди Я́вльшагося пло́тию,/ Креще́ния прося́ща во струя́х Иорда́нских,/ Крести́теля, отрица́ющася и вопию́ща со стра́хом:/ не сме́ю рукоположи́ти бре́нною дла́нию Огня́./ Иорда́н и мо́ре бежа́ша, Спа́се, и возврати́шася,/ и аз ка́ко положу́ на верх Твой ру́ку,/ Его́же трепе́щут Серафи́ми?/ Побеже́ Иорда́н, я́ко прия́т Елиссе́й Илиину́ ми́лоть./ Ка́ко не за́йде в про́пасть и глубину́ ви́дяй на́га Тя во струя́х?/ Ка́ко же не опали́т мя, всего́ от Тебе́ разгара́ема?/ Что косни́ши, Крести́телю, крести́ти Го́спода моего́?/ – Иорда́н вопие́т ко Иоа́нну,/ – что мно́гих возбраня́еши очище́ние?/ Всю тварь освяти́,/ оста́ви освяти́ти и Мене́, и во́дное естество́,// я́ко на сие́ яви́ся.
МОЛИ́ТВА СВЯТО́ГО СИМЕО́НА БОГОПРИИ́МЦА:
Ны́не отпуща́еши раба́ Твоего́, Влады́ко,/ по глаго́лу Твоему́, с ми́ром;/ я́ко ви́деста о́чи мои́ спасе́ние Твое́,/ е́же еси́ угото́вал пред лице́м всех люде́й,/ свет во открове́ние язы́ков,// и сла́ву люде́й Твои́х Изра́иля.
Трисвято́е. Пресвята́я Тро́ице... О́тче наш...
Богоро́дице Де́во, ра́дуйся,/ Благода́тная Мари́е, Госпо́дь с Тобо́ю:/ благослове́на Ты в жена́х/ и благослове́н Плод чре́ва Твоего́,// яко Спа́са родила́ еси душ на́ших.
ТРОПА́РЬ ПРЕДПРА́ЗДНСТВА, ГЛАС 4:
Гото́вися, Завуло́не,/ и красу́йся, Неффали́ме,/ Иорда́не реко́, ста́ни,/ подыми́, взыгра́я, крести́тися гряду́ща Влады́ку./ Весели́ся, Ада́ме с прама́терию,/ не кры́йта себе́, я́коже в раи́ пре́жде,/ и́бо, на́ги ви́дев вы, яви́ся,/ да облече́т в пе́рвую оде́жду:// Христо́с яви́ся, всю тварь хотя́ обнови́ти.
ТРОПА́РЬ ПРЕПОДО́БНОГО, ГЛАС 4:
От ю́ности Христа́ возлюби́л еси́, блаже́нне,/ и, Тому́ Еди́ному рабо́тати пла́менне вожделе́в,/ непреста́нною моли́твою и трудо́м в пусты́ни подвиза́лся еси́,/ умиле́нным же се́рдцем любо́вь Христо́ву стяжа́в,/ избра́нник возлю́блен Бо́жия Ма́тере яви́лся еси́./ Сего́ ра́ди вопие́м ти:/ спаса́й нас моли́твами твои́ми, Серафи́ме, преподо́бне о́тче наш.
Ублажа́ем Тя,/ преподо́бне о́тче Серафи́ме,/ и чтим святу́ю па́мять твою́,/ наста́вниче мона́хов// и собесе́дниче А́нгелов.
(Евангелие воскресное 8-е, Ин., зач.64:)
От Иоа́нна Свята́го Ева́нгелия чте́ние.
ПОЕМ- Сла́ва, Тебе́, Го́споди, сла́ва Тебе.
Иере́й: Во вре́мя о́но, Мари́я стоя́ше у гро́ба вне пла́чущи. Я́коже пла́кашеся, прини́че во гроб и ви́де два а́нгела в бе́лых ри́зах седя́ща, еди́наго у главы́ и еди́наго у ногу́, иде́же бе лежа́ло те́ло Иису́сово. И глаго́ласта ей о́на: же́но, что пла́чешися? Глаго́ла и́ма: я́ко взя́ша Го́спода моего́, и не вем, где положи́ша Его́. И сия́ ре́кши обрати́ся вспять и ви́де Иису́са стоя́ща, и не ве́дяше, я́ко Иису́с есть. Глаго́ла ей Иису́с: же́но, что пла́чеши, кого́ и́щеши? Она́ же мня́щи, я́ко вертогра́дарь есть, глаго́ла Ему́: го́споди, а́ще ты еси́ взял Его́, пове́ждь ми, где еси́ положи́л Его́, и аз возму́ Его́. Глаго́ла ей Иису́с: Мари́е. Она́ же обра́щшися глаго́ла Ему́: Раввуни́, е́же глаго́лется, Учи́телю. Глаго́ла ей Иису́с: не прикаса́йся Мне, не у бо взыдо́х ко Отцу́ Моему́: иди́ же ко бра́тии Мое́й и рцы им: восхожду́ ко Отцу́ Моему́ и Отцу́ ва́шему, и Бо́гу Моему́ и Бо́гу ва́шему. Прии́де же Мари́я Магдали́на пове́дающи ученико́м, я́ко ви́де Го́спода, и сия́ рече́ ей.
ПОЕМ- Сла́ва, Тебе́, Го́споди, сла́ва Тебе́.
ВОСКРЕ́СНАЯ ПЕСНЬ ПО ЕВА́НГЕЛИИ, ГЛАС 6:
Воскресе́ние Христо́во ви́девше,/ поклони́мся Свято́му Го́споду Иису́су,/ еди́ному безгре́шному,/ Кресту́ Твоему́ покланя́емся, Христе́,/ и свято́е Воскресе́ние Твое́ пое́м и сла́вим:/ Ты бо еси́ Бог наш,/ ра́зве Тебе́ ино́го не зна́ем,/ и́мя Твое́ имену́ем./ Прииди́те вси ве́рнии,/ поклони́мся Свято́му Христо́ву Воскресе́нию:/ се бо прии́де Кресто́м ра́дость всему́ ми́ру./ Всегда́ благословя́ще Го́спода,/ пое́м Воскресе́ние Его́:/ распя́тие бо претерпе́в,// сме́ртию смерть разруши́.
ПСАЛО́М 50:
Глас 6:
ПОЕМ- Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху./ Моли́твами апо́столов,/ Ми́лостиве, очи́сти// мно́жество согреше́ний на́ших.
И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́М. Ами́нь./ Моли́твами Богоро́дицы,/ Ми́лостиве, очи́сти// мно́жество согреше́ний на́ших.
Поми́луй мя, Бо́же,/ по вели́цей ми́лости Твое́й,/ и по мно́жеству щедро́т Твои́х// очи́сти беззако́ние мое́.
СТИХИ́РА ВОСКРЕ́СНАЯ, ГЛАС 6:
Воскре́с Иису́с от гро́ба,/ я́коже прорече́,/ даде́ нам живо́т ве́чный// и ве́лию ми́лость.
КАНО́Н:
ПЕСНЬ 1:
КАНО́Н ВОСКРЕ́СНЫЙ, ГЛАС 5:
Хор:
Ирмо́с: Коня́ и вса́дника в мо́ре Чермно́е,/ сокруша́яй бра́ни/ мы́шцею высо́кою,/ Христо́с истрясе́,/ Изра́иля же спасе́,// побе́дную песнь пою́ща.
Чтец:
Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.
Тропарь: Тебе́ терноно́сный евре́йский сонм,/ любве́, Благоде́телю, к Тебе́ не сохра́нь ма́терния, Христе́, венча́,// родонача́льника разреша́юща терно́вное запреще́ние.
Тропарь: Воздви́гл еси́ мя па́дшаго в ров,/ прекло́нься, Жизнода́вче Безгре́шне:/ и моея́ злосмра́дныя тли, Христе́, претерпе́в неискуше́нно,// Боже́ственнаго Существа́ ми́ром мя облагоуха́л еси́.
Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.
Богоро́дичен: Разреши́ся кля́тва, печа́ль преста́:/ Благослове́нная бо и Благода́тная,/ ве́рным ра́дость возсия́,// благослове́ние всем конце́м цветонося́щи Христа́.
КАНО́Н ПРЕДПРА́ЗДНСТВА, ГЛАС 2:
Припев: Поми́луй мя Бо́же, поми́луй мя.
Тропа́рь: Ве́дый Госпо́дне прише́ствие,/ из пусты́ни прихо́дит Боже́ственный Предте́ча, вопия́ све́тло:// прибли́жися, яви́ся избавление, пока́йтеся и водо́ю очи́ститеся.
Тропа́рь: Погруже́на мя грехо́в волно́ю, Сло́ве, Отцу́ Собезнача́льне,/ всего́ очи́сти покая́ния кропле́нием,// и́же Креще́нием Твои́м ве́рным избавле́ние при́сно да́руя за милосе́рдие безме́рное.
Тропа́рь: Земля́, я́коже пи́шет, Завуло́ня, незаходи́мый ви́девши Свет, озари́ся:/ се бо прии́де на Иорда́нския струи́ и Су́щаго над все́ми Бо́га пое́т, зову́щи:// Го́сподеви воспои́м, сла́вно бо просла́вися.
Тропа́рь: Наро́д весь Богоглаго́ливый Предте́ча ви́дя прише́дш, сим веща́ше:/ кто показа́ вам от гряду́щаго гне́ва бежа́ти?// Сотвори́те покая́ния плоды́, благода́тию спаса́емии.
ПЕ́РВЫЙ КАНОН ПРЕПОДО́БНОГО, ГЛАС 6:
Припев: Преподо́бне о́тче Серафи́ме, моли́ Бо́га о нас.
Тропарь: Го́споди, отве́рзи мои́ недосто́йнеи устне́ и даждь ми сло́во ра́зума/ воспе́ти досто́йно па́мять блаже́ннаго Серафи́ма,/ ны́не со А́нгелы моля́щагося Тебе́// изба́вити нас от вся́каго лю́таго обстоя́ния.
Тропарь: К Богоро́дице вели́кий моли́твенник был еси́, преподо́бне,/ Ю́же ви́дети со апо́столы сподо́бился еси́,/ и ны́не не преста́й моли́твами твои́ми посеща́ти чад твои́х.
Тропарь: От ю́ности твоея́, преподо́бне, преда́лся еси́ умо́м Бо́гови и, стра́сти теле́сныя кре́пким воздержа́нием укроти́в,// вся́кими доброде́тельми украси́лся еси́, прему́дре.
ВТОРО́Й КАНО́Н ПРЕПОДО́БНОГО, ГЛАС 8:
Тропарь: По за́поведи Влады́ки Христа́ у́зким и те́сным путе́м вшел еси́, преподо́бне, в Ца́рство Небе́сное,/ широ́кий и простра́нный путь возненави́дев,// и ны́не моли́ся о нас, творя́щих пресве́тлую па́мять твою́.
Троичен: От ю́ности на безстра́стия го́ру возше́д и крест свой взем,/ невозвра́тно Христу́ после́довал еси́/ и, духо́вную му́дрость стяжа́в, Го́рняго Иерусали́ма дости́гл еси́, преподо́бне,// моли́ о нас Еди́наго Человеколю́бца.
И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́М, ами́нь.
Богородичен: С ве́рою и любо́вию притека́ющих к Тебе́/ и со стра́хом пою́щих Тя// моли́твенный глас услы́ши, Влады́чице.
КАТАВА́СИЯ, ГЛАС 2:
Хор: Глубины́ откры́л есть дно/ и су́шею Своя́ влече́т,/ в ней покры́в проти́вныя,/ кре́пкий во бране́х Госпо́дь,// я́ко просла́вися.
ПЕСНЬ 3:
Хор:
Ирмо́с: Водрузи́вый на ничесо́мже зе́млю повеле́нием Твои́м,/ и пове́сивый неодержи́мо тяготе́ющую/ на недви́жимем, Христе́, ка́мени за́поведей Твои́х,// Це́рковь Твою́ утверди́, Еди́не Бла́же и Человеколю́бче.
Чтец:
Тропарь: Желчь у́бо и́же из ка́мене мед сса́вшии,/ в пусты́ни чудоде́йствовавшему Тебе́ принесо́ша, Христе́:/ о́цет же за ма́нну воз благодея́ние Ти возда́ша// о́троцы Изра́илевы неблагода́рнии.
Тропарь: И́же дре́вле светови́дным о́блаком покрыва́еми,/ Живо́т во гро́бе Христа́ положи́ша:/ но самовла́стно воскре́с, всем ве́рным подаде́// та́йно осеня́ющее свы́ше Ду́ха сия́ние.
Богоро́дичен: Ты Ма́ти Бо́жия несочета́нно родила́ еси́,/ И́же от Нетле́нна Отца́ возсия́вшаго, кроме́ боле́зней ма́терних:/ те́мже Тя, Богоро́дицу, воплоще́нна бо родила́ еси́ Сло́ва,// правосла́вно пропове́дуем.
Тропа́рь: Яви́ся Христос, – вопиет Предте́ча,/ – и на струи́ восхо́дит Иорда́нския,// сре́сти Сего́ потщи́мся, чи́стыми помышле́нии просвеща́еми. (Дважды)
Тропа́рь: Ища́ мя, безпу́тием заблу́ждшаго, Бо́же мой,/ нището́ю бога́тною оде́явся, предстои́ши крести́тися,// всех Избавле́ние.
Тропа́рь: Земля́ и Не́бо ны́не да лику́ют:/ всех креща́ется Благоде́тель,// в вода́х погружа́я на́ше мно́жество безме́рных прегреше́ний.
Тропарь: Моли́твами твои́ми, преподо́бне, предстоя́ Бо́гу со А́нгелы,/ за весь мир моли́ся,// бра́ни вра́жия потреби́ти и побе́ду на супоста́ты дарова́ти.
Тропарь: От ю́ности ве́рою и любо́вию прилепи́лся еси́ Влады́це Вы́шних сил, преподо́бне Серафи́ме,/ и, возсия́в в пусты́ни Саро́встей, я́ко со́лнце,/ в ско́рбех приходя́щим к тебе́ уте́шитель был еси́;// моли́ спасти́ся нам.
Тропарь: Яви́лся еси́, преподо́бне, моля́щимся тебе́ столп непоколеби́м/ и при-бе́жище всем притека́ющим во оби́тель Саро́вскую// и прие́млющим исце-ле́ния благода́ть неоску́дную.
Тропарь: Моли́ся, блаже́нне, Христу́ Бо́гу/ изба́витися нам от гла́да и па́губы,/ от напра́сныя сме́рти, от та́йных прегреше́ний и помышле́ний лука́вых,/ да чи́стым се́рдцем Христу́ возопии́м:/ моли́твами преподо́бнаго спаси́ нас, Го́споди.
Троичен: Кро́тостию и смире́нием после́дуя Влады́це Христу́,/ всем вся вои́стинну был еси́,/ бога́тых же и убо́гих неосла́бно благоче́стию поуча́я,/ бу́дущая, я́ко настоя́щая, прови́дел еси́.// Моли́ Христа́ Бо́га, преподо́бне, согреше́ний на́ших оставле́ние дарова́ти.
Богородичен: Упова́ние и наде́жда на́ша Ты еси́, Пречи́стая Влады́чице,/ спаси́ страну́ и лю́ди Твоя́,// моля́щияся и и́мя Твое́ призыва́ющия.
КАТАВА́СИЯ, ГЛАС 2:
Хор: Кре́пость дая́й царе́м на́шим Госпо́дь/ и рог пома́занных Свои́х воз-нося́й/ от Де́вы ражда́ется, гряде́т же ко Креще́нию./ Тому́, ве́рнии, возопие́м:// несть свят, я́ко Бог наш.
Г.п. 3р.
КОНДА́К ПРЕДПРА́ЗДНСТВА, ГЛАС 4
Во струя́х днесь Иорда́нских быв, Госпо́дь/ Иоа́нну вопи́ет:/ не убо́йся крести́ти Мя,/ спасти́ бо приидо́х// Ада́ма первозда́ннаго.
И́КОС:
Не истязу́ю тя, Крести́телю, преде́лы преходи́ти,/ не глаго́лю тебе́:/ рцы Ми, я́же глаго́леши беззако́нным и учи́ши гре́шники./ То́чию крести́ Мя молча́ и ча́я, я́же от Креще́ния:/ прии́меши бо сего́ ра́ди досто́инство, е́же не бысть А́нгелом,/ и́бо всех проро́ков бо́льша тя сотворю́./ От о́ных у́бо ни еди́н я́ве Мя ви́де,/ но во о́бразех, и се́нех, и гада́ниих,/ ты же пред тобо́ю стоя́ща ви́дел еси́,// спасти́ бо приидо́х Ада́ма первозда́ннаго.
КОНДА́К ПРЕПОДО́БНОГО, ГЛАС 2:
Ми́ра красоту́ и я́же в нем тле́нная оста́вив, преподо́бне,/ в Саро́вскую оби́тель всели́лся еси́/ и, та́мо а́нгельски пожи́в,/ мно́гим путь был еси́ ко спасе́нию,/ сего́ ра́ди и Христо́с тебе́, о́тче Серафи́ме, просла́ви/ и да́ром ис-целе́ний и чуде́с обогати́./ Те́мже вопие́м ти:// ра́дуйся, Серафи́ме, препо-до́бне о́тче наш.
И́КОС:
Оста́вив род и дру́ги,/ бога́тство, я́ко прах, вмени́в,/ в пусты́ни Са-ро́встей водвори́лся еси́/ и, на стра́сти, я́ко безпло́тен, подвиза́вся, А́нгелов ликостоя́ния сподо́бился еси́./ Те́мже духо́вная разуме́ния прии́м,/ по-да́ждь и нам, преподо́бне, разу́мно пе́сньми воспе́ти тя, си́це глаго́лющим:/ ра́дуйся, Серафи́ме блаже́нне, Небе́сный челове́че и земны́й А́нгеле;/ ра́дуйся, в любви́ Христу́ подража́телю;/ ра́дуйся, Свята́го Ду́ха оби́тель;/ ра́дуйся, уныва́ющим ве́лие ра́дование;/ ра́дуйся, исто́чниче исцеле́ний;/ ра́дуйся, скорбя́щим душа́м сла́дкое утеше́ние;/ ра́дуйся, и́ноком ти́хое приста́нище и учи́телю прему́дрый;/ ра́дуйся, похвало́ земли́ Рос-си́йския;// ра́дуйся, Серафи́ме, преподо́бне о́тче наш.
СЕДА́ЛЕН ПРЕПОДО́БНОГО, ГЛАС 4
Жите́йское мо́ре страсте́й воздержа́нием препобеди́в/ и в приста́нище безстра́стия прите́к,/ сосу́д воздержа́ния яви́лся еси́, преподо́бне Сера-фи́ме,// моли́ Христа́ Бо́га дарова́ти нам ве́лию ми́лость.
Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́м, ами́нь.
СЕДА́ЛЕН ПРЕДПРА́ЗДНСТВА, ГЛАС 8
Неви́димый Бо́же, Непостижи́мый Сло́ве,/ роди́лся еси́ от Отца́ па́че естества́ и сло́ва,/ па́ки же в после́дняя от Де́вы, не измени́в, е́же бе,/ гря-де́ши и во струя́х Иорда́нских ны́не крести́тися пло́тию,// благоволи́вый спасти́ я́ко Бог род челове́ческий.
ПЕСНЬ 4:
Хор:
Ирмо́с: Боже́ственное Твое́ разуме́в истоща́ние/ прозорли́во, Авваку́м, Христе́, со тре́петом вопия́ше Тебе́:/ во Спасе́ние люде́й Твои́х// спа-сти́ пома́занныя Твоя́ прише́л еси́.
Тропарь: Я́же от Ме́рры горча́йшыя во́ды,/ я́ко во о́бразе проначерта́я Пре-чи́стый Крест Твой, Бла́же,/ грехо́вное умерщвля́ющ вкуше́ние,// дре́вом услади́л еси́.
Тропарь: Крест за дре́во разу́мное,/ за сла́дкую же пи́щу желчь, Спа́се мой, прия́л еси́,// за тле́ние же сме́рти кровь Твою́ Боже́ственную излия́л еси́.
Богоро́дичен: Кроме́ у́бо сочета́ния зачала́ еси́ нетле́нно во чре́ве,/ и без боле́зни ро-дила́ еси́,// и по Рождестве́, Де́ва, Бо́га пло́тию ро́ждши, сохрани́лася еси́.
Тропа́рь: Чуди́тся Твоему́, Иису́се Благоде́телю, прихо́ду вели́кий Предте́ча/ и, ужаса́яся, вопие́т Тебе́:// Огнь сый, Влады́ко, да не опали́ши мене́, се́но су́ща.
Тропа́рь: Стоя́ща в вода́х сих во́лею зря Мя ны́не,/ приступи́, о, Иоа́нне, и кре-сти́,// я́ко да водо́ю благода́ть челове́ческому ро́ду соде́лаю.
Тропа́рь: Кры́ющееся я́ко во о́блацех Тя позна́х со́лнце, Бо́же мой, пло́тию./ Ка́ко у́бо на́га Тя, вода́ми ны́не оде́янна, зрю?// – Иоа́нн вопия́ше, удивля́яся.
Тропа́рь: Просвеща́ется челове́ческое естество́,/ и избавле́ние тьмы прие́млет грехо́вныя,// и свы́ше Боже́ственною одева́ется нетле́ния оде́ждою, обна-жа́ему Мне.
Тропарь: Днесь све́тло пра́зднует Саро́вская оби́тель па́мять твою́, преподо́бне, и мо́лит тя:/ испроси́ у Го́спода вселе́нней мир// и душа́м на́шим ве́лию ми́лость.
Тропарь: Вели́кими по́двиги твои́ми, преподо́бне,/ я́ко фи́никс, процве́л еси́,/ словесы́ благопло́дными и непоро́чным житие́м сердца́ притека́ющих к те-бе́ услажда́я,// и ны́не у́бо моли́ся, да обря́щем ми́лость от Христа́, Спа́са на́шего.
Тропарь: Твои́ми моли́твами о нас умоли́ Бо́га, преподо́бне Серафи́ме,/ и гре-хо́вный мрак печа́ли на́шея разори́,// безстра́стием, ве́рою и любо́вию украси́ всех,// пресла́вную па́мять твою́ чту́щих.
Тропарь: Не то́кмо свята́я оби́тель Саро́вская,/ но и вся Росси́йская земля́ име́ет тя, блаже́нне, моли́твенника те́плаго и ско́раго помо́щника,// кре́пкаго и непобеди́маго засту́пника и хода́тая о душа́х на́ших. Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху.
Троичен: В по́стницех вели́к быв, преподо́бне,/ те́сное и́ноческое в пусты́ни жи-тие́ прохо́дил еси́/ и сие́ во умиле́нней моли́тве сконча́л еси́,// Моли́ спа-сти́ся нам.
Богородичен: Ты еси́, Пречи́стая Богоро́дице, прибе́жище на́ше и утвержде́ние,/ моли́ Сы́на Твоего́ и Бо́га на́шего// пода́ти нам спасе́ние и грехо́в оставле́ние.
КАТАВА́СИЯ, ГЛАС 2:
Хор: Услы́шах, Го́споди, глас Твой, его́же рекл еси́,/ глас вопию́щаго в пусты́ни,/ я́ко возгреме́л еси́ над вода́ми мно́гими,/ Твоему́ сви-де́тельствуяй Сы́ну,/ весь быв соше́дшаго Ду́ха, возопи́:// Ты еси́ Хри-сто́с, Бо́жия му́дрость и си́ла.
ПЕСНЬ 5:
Ирмо́с: Одея́йся Све́том, я́ко ри́зою,/ к Тебе́ у́треннюю, и Тебе́ зову́:/ ду́шу мою́ просвети́ омраче́нную, Христе́,// я́ко Еди́н Благоутро́бен.
Тропарь: И́же сла́вы Госпо́дь в несла́вне зра́це,/ на дре́ве обезче́щен во́лею ви́сит,// о боже́ственней мне сла́ве несказа́нно промышля́я.
Тропарь: Ты мя преобле́кл еси́ в нетле́ние, Христе́,/ тли сме́ртныя неистле́нно пло́тию вкуш,// и возсия́в из гро́ба тридне́вен.
Богоро́дичен: Ты пра́вду же и избавле́ние нам ро́ждши Христа́ без се́мене,// свобо́дно соде́яла еси́ от кля́твы, Богоро́дице, естество́ пра́отца.
Тропа́рь: Покайтеся, – вопия, – Ца́рствие Бо́жие прибли́жися:/ свяще́нный Пред-те́ча яви́ся из пусты́ни,// опусте́вшия в злых обновля́я. (Дважды)
Тропа́рь: Зако́н, его́же дре́вле рече́ и проро́к свяще́нное сосло́вие, прии́де – Хри-сто́с,/ нас обновля́я Боже́ственным Креще́нием,// обветша́вшия мно́гими прегреше́ньми.
Тропа́рь: Стра́нна, – рече, – и ужа́сна, – Иоа́нн, – зрю днесь:/ ны́не бо Исто́чник безсме́ртия прии́де,// от ма́лыя ка́пли Боже́ственное проси́ти Креще́ние.
Тропарь: Всем приходя́щим к тебе́ был еси́ учи́тель и́стинный/ и к Богоро́дице вели́кий моли́твенник,/ и ны́не, преподо́бне, не преста́й моля́ся о ча́дех твои́х,// я́ко и́маши дерзнове́ние ве́лие.
Тропарь: Да вни́дут ны́не христоимени́тии лю́дие во храм оби́тели Саро́вския,/ к честны́м моще́м твои́м, преподо́бне Серафи́ме, припа́дающе,// и да про́сят от тебе́ исцеле́ния, здра́вия и спасе́ния, Христа́ велича́юще.
Тропарь: В нощи́ моля́щу ти ся Бо́гу, преподо́бне,/ враг неви́димый хотя́ше устраши́ти тя,// но, моли́твою твое́ю посра́млен, исчезе́ вселука́вый.
Тропарь: Посто́м и непреста́нною моли́твою просла́вил еси́, преподо́бне, оби́тель Саро́вскую,/ еле́ем от ико́ны Влады́чицы помазу́я неду́жныя/ и тем исце-ле́ние неоску́дно подава́я,// и ны́не молися спасти́ся душа́м на́шим.
Троичен: Святи́телие и свяще́нницы, сора́дуйтеся и́ноком Саро́вским,/ и прости́и лю́дие, вку́пе воспо́йте блаже́ннаго отца́,/ обурева́емых скорбьми́ ти́хое приста́нище,// врача́ душе́вным и теле́сным неду́гом ско́раго.
Богородичен: Упра́ви ум мой, Влады́чице, обурева́емый страстьми́ мно́гими,/ спаси́, Богоро́дице, к Тебе́ прибега́ющия,// ины́я бо по́мощи, Чи́стая, ра́зве Тебе́, не зна́ем.
КАТАВА́СИЯ, ГЛАС 2:
Хор: Иису́с, живота́ Нача́льник,/ разреши́ти осужде́ние гряде́т Ада́ма первозда́ннаго,/ очище́ний же, я́ко Бог, не тре́буя,/ па́дшаго очища́ет во Иорда́не,/ в не́мже вражду́ уби́в,// преиму́щ всяк ум мир да́рует.
ПЕСНЬ 6:
Ирмо́с: Неи́стовствующееся бу́рею душетле́нною,/ Влады́ко Христе́, стра-сте́й мо́ре укроти́,// и от тли возведи́ мя, я́ко Благоутро́бен.
Тропарь: В тле́ние попо́лзся родонача́льник, Влады́ко Христе́,/ преслу́шаннаго бра́шна вкуш,// и к животу́ возведе́н бысть стра́стию Твое́ю.
Тропарь: Живо́т низше́л еси́ ко а́ду, Влады́ко Христе́,/ и тле́ние растле́вшему быв,// тле́нием источи́л еси́ Воскресе́ние.
Богоро́дичен: Де́ва роди́, и ро́ждши пребы́сть чиста́,/ на руку́ нося́щаго вся́ческая,// я́ко вои́стинну Де́ва Ма́ти поне́сшая.
Тропа́рь: Одожди́ согреше́ний на́ших, Человеколю́бче, разреше́ние,// И́же Иор-да́нскими струя́ми погрузи́вый прегреше́ния земноро́дных, за ми́лость ве-ли́кую. (Дважды)
Тропа́рь: Пучи́на сый, Христе́, пра́вды,/ предгряде́ши ны́не на Иорда́нскую реку́ потопи́ти зми́я// и Ада́мово преступле́ние изсуши́ти.
Тропа́рь: Струю́ Тя нетле́ния, Христе́, су́ща вои́стинну,/ струи́ ка́ко вместя́т ре́чныя? – вопия́ше Предте́ча,// сла́вя Твое́ мно́гое благоутро́бие.
Тропарь: Свята́я душа́ твоя́ оби́тель бысть Бо́гу,/ в не́йже Оте́ц, Сын и Святы́й Дух всели́ся,/ те́мже мо́лим тя, преподо́бне,/ наважде́ния вра́жия от чту́щих тя отжени́// и ве́рным лю́дем мир и здра́вие да́руй.
Тропарь: Вели́кия твоя́ пусты́нныя по́двиги и труды́/ и сла́дость уче́ния твоего́ почита́ем, преподо́бне Серафи́ме,// и́миже мно́гия приходя́щия к тебе́ про-свети́л еси́ и научи́л еси́ воспева́ти Единосу́щную Тро́ицу.
Тропарь: Житие́м чи́стым после́довав Влады́це Христу́,/ тече́ние до́брое сконча́л еси́, преподо́бне,/ к ве́чным же оби́телем возше́д, блаже́нне,/ зри́ши та́мо, я́же А́нгели ви́дят.// Те́мже, чту́ще па́мять твою́, Христа́ велича́ем.
Тропарь: Грехо́в испо́лнени вси есмы́,/ твоя́ же моли́твы, преподо́бне Серафи́ме, я́ко ка-ди́ло благово́нно, ко Го́сподеви восхо́дят./ Ны́не мо́лим тя:/ волну́ющееся в земли́ на́шей мо́ре зла́го неве́рия изсуши́// и спасе́ние душа́м на́шим от Го́спода испроси́.
Троичен: Блаже́н вои́стинну был еси́, преподо́бне Серафи́ме,/ нището́ю бога́тство и пла́чем ра́дость стяжа́в,/ ю́же приходя́щим оби́льно подава́л еси́,/ и ны́не лучи́ чуде́с источа́еши// и исцеля́еши всех, с ве́рою к тебе́ притека́ющих.
Богородичен: Вои́стинну Тя, Ма́терь Бо́жию, испове́дуем, и́стинную Богоро́дицу:/ Твои́м бо Рождество́м тле́ннаго осужде́ния изба́вихомся,/ милосе́рдия ра́ди Человеколю́бца Бо́га,// и к жи́зни нетле́нней воззва́ни бы́хом.
КАТАВА́СИЯ, ГЛАС 2:
Хор: Глас Словесе́, свети́льник Све́та,/ денни́ца Со́лнца, Предте́ча в пу-сты́ни,/ – пока́йтеся! – всем вопие́т лю́дем, – и предочи́ститеся:/ се бо предстои́т Христо́с,// от тли мир избавля́яй
Г. п. 3р.
КОНДА́К ВОСКРЕ́СНЫЙ, ГЛАС 5, ПОДО́БЕН
Ко а́ду, Спа́се мой, соше́л еси́,/ и врата́ сокруши́вый я́ко всеси́лен,/ уме́рших, я́ко Созда́тель, совоскреси́л еси́,/ и сме́рти жа́ло сокруши́л еси́,/ и Ада́м от кля́твы из-ба́влен бысть, Человеколю́бче;/ те́мже вси зове́м:// спаси́ нас, Го́споди.
И́КОС:
Услы́шавша жены́ а́нгеловы глаго́лы, отложи́ша рыда́ние,/ ра́достны бы́вша и тре́петны, у́жас бо ви́деша,/ и се Христо́с прибли́жися к ним,
глаго́ля: е́же, ра́дуйтеся,/ дерза́йте, Аз ми́ра победи́х, и у́зники свободи́х,/ потщи́теся у́бо ко ученико́м, возвеща́юща им:/ я́ко варя́ю вы во гра́де Га-лиле́йстем, е́же пропове́дати.// Те́мже вси Тебе́ зове́м: спаси́ нас, Го́споди.
ПЕСНЬ 7:
Ирмо́с: Превозноси́мый отце́в Госпо́дь/ пла́мень угаси́, о́троки ороси́, сог-ла́сно пою́щия:// Бо́же, благослове́н еси́.
Тропарь: Пло́тию обло́жься я́коже на у́дице льще́ния,/ Боже́ственною Твое́ю си́лою зми́я низвле́кл еси́// возводя́ вопию́щия: Бо́же, благослове́н еси́.
Тропарь: Земли́ непрохо́дное осуществова́вый составле́ние,/ во гро́бе покры-ва́ется пло́тию Невмести́мый.// Ему́же вси пое́м: Бо́же, благослове́н еси́.
Богоро́дичен: Еди́ну у́бо Ипоста́сь во Двою́ Естеству́, Всенепоро́чная/ родила́ еси́ Во-площе́ннаго Бо́га.// Ему́же вси пое́м: Бо́же, благослове́н еси́.
Тропа́рь: Во оде́жду свяще́нную одева́я мя, Христе́, обнажи́вшагося сове́том льсти́ваго,/ наг проити́ сквозе́ во́ды прише́л еси́ бла́гости бога́тством.// Воспева́ю Твое́ милосе́рдие и покланя́юся чу́дному Твоему́ смотре́нию. (Дважды)
Тропа́рь: Что́ сие́, Христе́, мно́гое Твое́, е́же к нам, смотре́ние?/ Что́ нищета́? Что́ неизрече́нное и па́че ума́ сни́тие?// – рече́, егда́ Тя ви́де Иоа́нн обнаже́на и крести́тися от него́ повелева́юща.
Тропа́рь: Возже́гл еси́, Христе́, я́коже свети́льник, честну́ю плоть Твою́ среди́ Иорда́на,/ и взыска́л еси́ погребе́нный страстьми́ и грехо́м о́браз,/ и, обре́т, удобри́л еси́ Креще́нием Твои́м, Бла́же.// Те́мже пое́м Тя.
Припев: Преподо́бне о́тче Серафи́ме, моли́ Бо́га о нас.Тропарь: Чу́дно житие́ твое́ яви́ся, преподо́бне,/ благода́тию Боже́ственнаго Ду́ха испо́лнено,/ бла-же́нну вои́стинну кончи́ну преподо́бных прия́л еси́, о Христе́ ра́дуяся./ Мы же к просла́вльшему тя взыва́ем:// оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.
Тропарь: Мно́жество люде́й, во святу́ю оби́тель соше́дшеся днесь, преподо́бне Серафи́ме,/ честны́м моще́м твои́м покланя́ется,/ от ни́хже исцеле́ния вси почерпа́ем, непреста́нно зову́ще:// отец на́ших Бо́же, благослове́н еси́.
Тропарь: Во всю зе́млю изы́де веща́ние сие́,/ я́ко в Саро́ве чудотво́рец пресла́вен яви́ся,/ исцеле́ний мно́жество источа́я всем, с ве́рою приходя́щим и во-пию́щим:// оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.
Тропарь: Поми́луй нас, Го́споди,/ и от вся́каго зла душетле́ннаго сохрани́ мо-ли́твами уго́дника Твоего́, преподо́бнаго Серафи́ма,/ да вси уми́льно во-пие́м Ти:// оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.
Троичен: Кто не почуди́тся, кто не просла́вит неизследи́мую глубину́ милосе́рдия Твоего́, Го́споди,/ я́ко яви́л еси́ всему́ ми́ру уго́дника Твоего́, преподо́бнаго Серафи́ма,/ мо-ли́твенника те́плаго о нас, вопию́щих Тебе́:// оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.
Богородичен: Ты еси́, Пресвята́я Богоро́дице, прибе́жище на́ше и утвержде́ние,/ моли́ Сы́на Твоего́ и Бо́га на́шего// пода́ти нам спасе́ние и грехо́в оставле́ние.
КАТАВА́СИЯ, ГЛАС 2:
Хор: Ю́ноши благочести́выя, пе́щи о́гненней приобщи́вшияся,/ шумя́щ дух ро́сный невреди́мы сохрани́/ и Бо́жия А́нгела снизхожде́ние./ Те́мже, в пла́мени ороша́еми, благода́рственно воспева́ху:// препе́тый отце́в Го́споди и Бо́же, благослове́н еси́.
ПЕСНЬ 8:
Ирмо́с: Тебе́, Вседе́телю,/ в пещи́ о́троцы, всеми́рный лик спле́тше, поя́ху:/ дела́ вся́кая, Го́спода по́йте// и превозноси́те во вся ве́ки.
:Припев: Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.
Тропарь: Ты о во́льней спаси́тельныя стра́сти помоли́лся еси́ ча́ши, я́коже нево́льней:// два хоте́ния, двема́ бо по коему́ждо но́сиши существо́ма, Христе́, во ве́ки.
Тропарь: Твои́м вседе́тельным схожде́нием ад, Христе́, пору́ганный/ изблева́ вся, я́же дре́вле ле́стию умерщвле́нныя,// Тебе́ превознося́щия во вся ве́ки.
Богоро́дичен: Тя я́же па́че ума́/ богому́жне Сло́вом Ро́ждшую Го́спода, и де́вствующую,// вся дела́, Де́во, благослови́м, и превозно́сим во вся ве́ки.
Тропа́рь: Глас вопию́щаго в пусты́ни я́вственно, предста́в Иоа́нн,/ обраща́я серд-ца́ пока́явшихся те́пле/ сла́вити я́вльшагося во Иорда́не Спа́са и Влады́ку.
Тропа́рь: Пото́к еси́ пи́щный, И́же моря́ и исто́чники соде́лавый,/ и ка́ко на во́ды восхо́диши?/ Что отмы́ти ища́й, И́же всех омове́ние и очище́ние,// песнос-ло́вящих Тя, Христе́, во ве́ки?
Тропа́рь: Изсуши́ти струи́ ища́й зло́бы вра́жия, и моря́ страсте́й уста́вити,/ и ве́рным очище́ние источи́ти и оставле́ние,// Влады́ко, гряде́ши крести́тися во струя́х Иорда́нских.
Тропа́рь: Часо́в и лет Тво́рче, под ле́ты быв за благоутро́бие,/ безле́тно возсия́в из Пребезнача́льнаго Отца́,// прише́л еси́ ле́тняя прегреше́ния всех отмы́ти во струя́х Иорда́нских.
Тропарь: Плотски́я стра́сти укроти́в и ми́рови умертви́вся,/ глаго́лы жи́зни ве́чныя се́рдцем твои́м, блаже́нне, прия́л еси́,/ науча́я всех, к тебе́ прите-ка́вших, взыва́ти:// Го́спода по́йте, дела́, и превозноси́те Его́ во ве́ки.
Тропарь: В прославле́нии честны́х моще́й твои́х, преподо́бне,/ оби́тель Саро́вская ра́дости испо́лнися./ Лю́дие же вси ди́вному во святы́х Свои́х Бо́гу взы-ва́ху:// Го́спода по́йте, дела́, и превозноси́те Его́ во ве́ки.
Тропарь: Благода́тию Боже́ственнаго Ду́ха испо́лнен сый, препо́добне Серафи́ме,/ ве́рным лю́дем, творя́щим святу́ю па́мять твою́,/ моли́твами твои́ми ис-проси́ грехо́в проще́ние, вопию́щим:/ де́ти, благослови́те, свяще́нницы, воспо́йте,// лю́дие, превозноси́те Го́спода во ве́ки.
Тропарь: Доброде́тельному житию́ твоему́, преподо́бне, позави́дев, враг вселу-ка́вый/ восхоте́ запя́тие тебе́ сотвори́ти,/ ты же, благода́тию Бо́жиею и мо-ли́твами Влады́чицы посрами́в того́,/ Бо́га просла́вил еси́, песносло́вя:// Го́спода по́йте, дела́, и превозноси́те Его́ во ве́ки.
Благослови́м Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха, Го́спода.
Троичен: Я́ко мо́лния, блиста́ющися, све́тится на поднебе́сней,/ та́ко и веща́ния о твои́х, преподо́бне, чудесе́х во всю зе́млю изыдо́ша./ Мы же, дивя́щеся сла́ве твое́й, вопие́м:/ де́ти, благослови́те, свяще́нницы, воспо́йте,// лю́дие, превозноси́те Го́спода во ве́ки.
Богородичен: Ра́дуйся, престо́ле Госпо́день огнезра́чный;/ ра́дуйся, заре́ неве-ще́ственнаго блиста́ния;/ ра́дуйся, о́блаче возсия́вшаго Со́лнца преди́внаго, Христа́ Спа́са на́шего,// Его́же превозно́сим во вся ве́ки.
Хор: Хва́лим, благослови́м, покланя́емся Го́сподеви, пою́ще и превозно-ся́ще во вся ве́ки.
Та́йну пресла́вную вавило́нская показа́ пещь,/ источи́вшая ро́су,/ я́ко струя́ми имя́ше невеще́ственный Огнь восприя́ти Иорда́н/ и объя́ти пло́тию креща́ема Зижди́теля,// Его́же благословя́т лю́дие и превозно́сят во вся веки.
ПЕСНЬ 9:
Ирмо́с: Иса́ие, лику́й,/ Де́ва име́ во чре́ве/ и роди́ Сы́на Емману́ила,/ Бо́га же и Челове́ка,/ Восто́к и́мя Ему́,/ Его́ же велича́юще,// Де́ву убла-жа́ем.
Тропарь: Па́дшаго челове́ка восприя́л еси́, Влады́ко Христе́, из ложе́сн Де-ви́ческих/ всему́ совоку́плься, греху́ же ни еди́ному прича́щься:// всего́ от истле́ния Ты свободи́л еси́ пречи́стыми Твои́ми страстьми́.
Тропарь: Богото́чною кро́вию истоще́нною, Влады́ко Христе́,/ от Твои́х пре-чи́стых ребр и животворя́щих,/ же́ртва у́бо преста́ и́дольская,// вся же земля́ Тебе́ хвале́ния же́ртву прино́сит.
Богоро́дичен: Не Бо́га безпло́тна, ниже́ па́ки челове́ка про́ста/ произведе́ Чи́стая От-рокови́ца, и Нескве́рная:/ но Челове́ка соверше́нна, и нело́жно соверше́нна Бо́га.// Его́же велича́ем со Отце́м же и Ду́хом.
Тропа́рь: Ви́дев Тя Иоа́нн к себе́ Благоде́теля гряду́ща/ и прося́ща от него́ сми-ре́нием Креще́ния, уди́влься, ужасе́ся,// ника́коже руко́ю прикосну́тися сме́я Прикаса́ющагося всем гора́м, и воздымя́тся.
Тропа́рь: Я́ко ла́стовица пречестна́я, провозвеща́ющая ве́сну мы́сленную,/ пред-ста́ Крести́тель в зиме́ су́щим безме́рных прегреше́ний// и бу́рю терпя́щим при́сно сопроти́вных духо́в, лука́вых страсте́й.
Тропа́рь: Тя, озаре́ние сла́вы О́тчия, просия́вшее во тьме седя́щим лю́тых,/ Неза-ходи́мое Со́лнце, Го́споди, и гряду́ща вся просвети́ти свяще́нным Твои́м Креще́нием,// я́ко Бо́га и Спа́са пе́сньми велича́ем.
Тропа́рь: Сме́ртная секи́ра, при ко́рени лежа́щи,/ я́ко дре́ву прети́т изсече́нием, непло́дие твое́ ви́дящи./ Не у́бо безпло́дна пребу́ди, душе́ моя́, но возопи́й Бо́гу те́плым покая́нием:// согреши́х Ти, спаси́ мя.
Тропарь: Недосто́йными усты́ воспева́емое тебе́ ма́лое хвале́ние на́ше,/ препо-до́бие, не пре́зри, но прими́/ и всех, прославля́ющих тя, освяти́,/ бед, и напа́стей, и ве́чнаго муче́ния изба́ви,// да тя при́сно воспева́ем.
Тропарь: Мраз нощны́й и вар дневны́й во уедине́нии пусты́ннем до́блественне претерпе́в,/ дом Прему́дрости Бо́жия был еси́/ и к сия́нию невече́рнему во-сте́кл еси́.// Моли́ спасти́ся нам.
Тропарь: Сла́вится днесь оби́тель,/ в не́йже яре́м Христо́в прия́ти изво́лил еси́:/ та́мо бо, в пусты́ни, дни твоя́ пребы́л еси́/ и, твои́ми уче́ньми мно́ги прихо-дя́щия к тебе́ вразуми́в,// научи́л еси́ бы́ти ча́да Це́ркве Христо́вы.
Тропарь: Вели́ким отце́м, дре́вле в посте́ и по́двизех просия́вшим, поревнова́в, преподо́бне,/ чрез вся дни живота́ твоего́ в моли́тве, слеза́х и труде́х пре-бы́л еси́,// до́ндеже дости́гл еси́ Небе́сныя оби́тели,// те́мже тя досто́йно ублажа́ем.
Троичен: Кре́пкою си́лою Христо́с Бог тя препоя́са и укрепи́ побежда́ти ко́зни де́монския, преподо́бне./ Те́мже ны́не мо́лим тя:/ моли́ Человеколю́бца Бо́га,// да изба́вит всех нас от вра́жиих нахожде́ний и искуше́ний и спасе́т ду́ши на́ша.
Богородичен: Еди́наго от Святы́я Тро́ицы, Сло́ва и Сы́на родила́ еси́, Де́во Пречи́стая,/ Его́же с преподо́бными и пра́ведными моли́ о рабе́х Твои́х,/ ве́рою про-ся́щих грехо́в проще́ния.
КАТАВА́СИЯ, ГЛАС 2:
Хор: Недоуме́ет всяк язы́к благохвали́ти по достоя́нию,/ изумева́ет же ум и преми́рный пе́ти Тя, Богоро́дице,/ оба́че, Блага́я су́щи, ве́ру прии-ми́,/ и́бо любо́вь ве́си Боже́ственную на́шу:/ Ты бо христиа́н еси́ Предста́тельница,// Тя велича́ем.
Г.п. 3р.
ЕКСАПОСТИЛА́РИЙ ВОСКРЕ́СНЫЙ ВОСЬМО́Й:
Два А́нгела ви́девши внутрь гро́ба, Мари́я удивля́шеся,/ и Христа́ не зна́ющи, я́ко вертогра́даря вопроша́ше:/ го́споди, где положи́л еси́ те́ло Ии-су́са моего́?/ Зва́нием же Того́ позна́вши бы́ти Самого́ Спа́са,/ слы́ша: не прикаса́йся Мне, ко Отцу́ отхожду́,// рцы бра́тии Мое́й.
СВЕТИ́ЛЕН ПРЕПОДО́БНОГО
Прииди́те, вси ве́рнии,/ свяще́нными пе́сньми восхва́лим ди́внаго в чу-десе́х преподо́бнаго Серафи́ма,/ но́ваго свети́льника Росси́йския земли́,/ А́нгелом собесе́дника и те́плаго моли́твенника к Бо́гу// о чту́щих святу́ю па́мять его́.
СВЕТИ́ЛЕН ПРЕДПРА́ЗДНСТВА,
Глас вопию́щаго возгласи́:/ и го́ры, взыгра́йте, лику́й, ро́де чело-ве́ческий,/ и́бо Пребезнача́льное Сло́во пло́ть прие́м, яко Челове́к,/ прии́де, креща́яся от рук, я́же созда́,// во Иорда́не погружа́ли ми́ра грех.
ТРОПА́РЬ ВОСКРЕ́СНЫЙ, ГЛАС 1:
Хор: Днесь Спасе́ние ми́ру бысть,/ пое́м Воскре́сшему из гро́ба,/ и Нача́льнику жи́зни на́шея:/ разруши́в бо сме́ртию смерть,// побе́ду даде́ нам и ве́лию ми́лость.
Гото́вися, Завуло́не,/ и красу́йся, Неффали́ме,/ Иорда́не реко́, ста́ни,/ подыми́, взыгра́я, крести́тися гряду́ща Влады́ку./ Весели́ся, Ада́ме с пра-ма́терию,/ не кры́йта себе́, я́коже в раи́ пре́жде,/ и́бо, на́ги ви́дев вы, яви́ся,/ да облече́т в пе́рвую оде́жду:// Христо́с яви́ся, всю тварь хотя́ обнови́ти.
От ю́ности Христа́ возлюби́л еси́, блаже́нне,/ и, Тому́ Еди́ному рабо́тати пла́менне вожделе́в,/ непреста́нною моли́твою и трудо́м в пусты́ни подви-за́лся еси́,/ умиле́нным же се́рдцем любо́вь Христо́ву стяжа́в,/ избра́нник возлю́блен Бо́жия Ма́тере яви́лся еси́./ Сего́ ра́ди вопие́м ти:/ спаса́й нас моли́твами твои́ми, Серафи́ме, преподо́бне о́тче наш.
Слава и Ныне....Гп.3 р. Благослови.
Господи Исусе Христе , Сыне и Слове Божий ,молитвами Пречистей Твоей Матери ,Девы Богородицы и всех святых помилуй нас и мир Твой. Аминь.
Час 3 , Час 6.( выложено Александрой)
НА 3 ЧАСЕ:
ТРОПА́РЬ ВОСКРЕ́СНЫЙ, ГЛАС 5:
Собезнача́льное Сло́во Отцу́ и Ду́хови,/ от Де́вы ро́ждшееся на Спасе́ние на́ше,/ воспои́м, ве́рнии, и поклони́мся;/ я́ко благоволи́ Пло́тию взы́ти на Крест,/ и смерть претерпе́ти,/ и воскреси́ти уме́ршия// сла́вным воскре-се́нием Свои́м.

От ю́ности Христа́ возлюби́л еси́, блаже́нне,/ и, Тому́ Еди́ному рабо́тати пла́менне вожделе́в,/ непреста́нною моли́твою и трудо́м в пусты́ни подви-за́лся еси́,/ умиле́нным же се́рдцем любо́вь Христо́ву стяжа́в,/ избра́нник возлю́блен Бо́жия Ма́тере яви́лся еси́./ Сего́ ра́ди вопие́м ти:/ спаса́й нас моли́твами твои́ми, Серафи́ме, преподо́бне о́тче наш.
КОНДА́К ВОСКРЕ́СНЫЙ, ГЛАС 5
Ко а́ду, Спа́се мой, соше́л еси́,/ и врата́ сокруши́вый я́ко всеси́лен,/ уме́рших, я́ко Созда́тель, совоскреси́л еси́,/ и сме́рти жа́ло сокруши́л еси́,/ и Ада́м от кля́твы из-ба́влен бысть, Человеколю́бче;/ те́мже вси зове́м:// спаси́ нас, Го́споди.
НА 6 ЧАСЕ:
Собезнача́льное Сло́во Отцу́ и Ду́хови,/ от Де́вы ро́ждшееся на Спасе́ние на́ше,/ воспои́м, ве́рнии, и поклони́мся;/ я́ко благоволи́ Пло́тию взы́ти на Крест,/ и смерть претерпе́ти,/ и воскреси́ти уме́ршия// сла́вным воскресе́нием Свои́м.
Гото́вися, Завуло́не,/ и красу́йся, Неффали́ме,/ Иорда́не реко́, ста́ни,/ подыми́, взыгра́я, крести́тися гряду́ща Влады́ку./ Весели́ся, Ада́ме с пра-ма́терию,/ не кры́йта себе́, я́коже в раи́ пре́жде,/ и́бо, на́ги ви́дев вы, яви́ся,/ да облече́т в пе́рвую оде́жду:// Христо́с яви́ся, всю тварь хотя́ обнови́ти.
Ми́ра красоту́ и я́же в нем тле́нная оста́вив, преподо́бне,/ в Саро́вскую оби́тель всели́лся еси́/ и, та́мо а́нгельски пожи́в,/ мно́гим путь был еси́ ко спасе́нию,/ сего́ ра́ди и Христо́с тебе́, о́тче Серафи́ме, просла́ви/ и да́ром ис-целе́ний и чуде́с обогати́./ Те́мже вопие́м ти:// ра́дуйся, Серафи́ме, препо-до́бне о́тче наш.

Обедница.
Благословен Бог наш , всегда , ныне и присно и во веки веком .Аминь
Г. П. 12 раз
Псалом 102:
Благослови, душе моя, Господа, и вся внутренняя моя имя святое Его. Благослови, душе моя, Господа, и не забывай всех воздаяний Его, очищающаго вся беззакония твоя, исцеляющаго вся недуги твоя, избавляющаго от истления живот твой, венчающаго тя милостию и щедротами, исполняющаго во благих желание твое: обновится яко орля юность твоя. Творяй милостыни Господь, и судьбу всем обидимым. Сказа пути Своя Моисеови, сыновом Израилевым хотения Своя: Щедр и Милостив Господь, Долготерпелив и Многомилостив. Не до конца прогневается, ниже во век враждует, не по беззаконием нашим сотворил есть нам, ниже по грехом нашым воздал есть нам. Яко по высоте небесней от земли, утвердил есть Господь милость Свою на боящихся Его. Елико отстоят востоцы от запад, удалил есть от нас беззакония наша. Якоже щедрит отец сыны, ущедри Господь боящихся Его. Яко Той позна создание наше, помяну, яко персть есмы. Человек, яко трава дние eго, яко цвет сельный, тако оцветет, яко дух пройде в нем, и не будет, и не познает ктому места своего. Милость же Господня от века и до века на боящихся Его, и правда Его на сынех сынов, хранящих завет Его, и помнящих заповеди Его творити я. Господь на Небеси уготова Престол Свой, и Царство Его всеми обладает. Благословите Господа вси Ангели Его, сильнии крепостию, творящии слово Его, услышати глас словес Его. Благословите Господа вся Силы Его, слуги Его, творящии волю Его. Благословите Господа вся дела Его, на всяком месте владычества Его.
Г.п.3 р.
Псалом 145:
Хвали, душе моя, Господа. Восхвалю Господа в животе моем, пою Богу моему, дондеже есмь. Не надейтеся на князи, на сыны человеческия, в нихже несть спасения. Изыдет дух eго и возвратится в землю свою. В той день погибнут вся помышления eго. Блажен, eмуже Бог Иаковль Помощник его, упование eго на Господа Бога своего, сотворшаго небо и землю, море и вся, яже в них, хранящаго истину в век, творящаго суд обидимым, дающаго пищу алчущим. Господь решит окованныя. Господь умудряет слепцы. Господь возводит низверженныя. Господь любит праведники. Господь хранит пришельцы, сира и вдову приимет и путь грешных погубит. Воцарится Господь во век, Бог твой, Сионе, в род и род.
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу и ныне и присно и во веки веком. Аминь.
Единородный Сыне и Слове Божий, Безсмертен Сый / и изволивый спасения нашего ради / воплотитися от Святыя Богородицы и Приснодевы Марии, / непреложно вочеловечивыйся, / распныйся же, Христе Боже, смертию смерть поправый, / Един Сый Святыя Троицы, / спрославляемый Отцу и Святому Духу, спаси нас.
Г.п.3 р.
Блаженны:
ВО ЦАРСТВИИ ТВОЕМ ПОМЯНИ НАС, ГОСПОДИ, ЕГДА ПРИИДЕШИ ВО ЦАРСТВИИ ТВОЕМ.
БЛАЖЕНИ НИЩИИ ДУХОМ, ЯКО ТЕХ ЕСТЬ ЦАРСТВО НЕБЕСНОЕ.
БЛАЖЕНИ ПЛАЧУЩИИ, ЯКО ТИИ УТЕШАТСЯ.
БЛАЖЕНИ КРОТЦЫИ, ЯКО ТИИ НАСЛЕДЯТ ЗЕМЛЮ.
БЛАЖЕНИ АЛЧУЩИИ И ЖАЖДУЩИИ ПРАВДЫ, ЯКО ТИИ НАСЫТЯТСЯ.
БЛАЖЕНИ МИЛОСТИВИИ, ЯКО ТИИ ПОМИЛОВАНИ БУДУТ.
БЛАЖЕНИ ЧИСТИИ СЕРДЦЕМ, ЯКО ТИИ БОГА УЗРЯТ.
БЛАЖЕНИ МИРОТВОРЦЫ, ЯКО ТИИ СЫНОВЕ БОЖИИ НАРЕКУТСЯ.
БЛАЖЕНИ ИЗГНАНИ ПРАВДЫ РАДИ, ЯКО ТЕХ ЕСТЬ ЦАРСТВО НЕБЕСНОЕ.
БЛАЖЕНИ ЕСТЕ, ЕГДА ПОНОСЯТ ВАМ, И ИЗЖЕНУТ, И РЕКУТ ВСЯК ЗОЛ ГЛАГОЛ, НА ВЫ ЛЖУЩЕ МЕНЕ РАДИ.
РАДУЙТЕСЯ И ВЕСЕЛИТЕСЯ, ЯКО МЗДА ВАША МНОГА НА НЕБЕСЕХ.
Собезнача́льное Сло́во Отцу́ и Ду́хови,/ от Де́вы ро́ждшееся на Спасе́ние на́ше,/ воспои́м, ве́рнии, и поклони́мся;/ я́ко благоволи́ Пло́тию взы́ти на Крест,/ и смерть претерпе́ти,/ и воскреси́ти уме́ршия// сла́вным воскресе́нием Свои́м.
КОНДА́К ВОСКРЕ́СНЫЙ, ГЛАС 5,
Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху
КОНДА́К ПРЕДПРА́ЗДНСТВА, ГЛАС 4
Во струя́х днесь Иорда́нских быв, Госпо́дь/ Иоа́нну вопи́ет:/ не убо́йся крести́ти Мя,/ спасти́ бо приидо́х// Ада́ма первозда́ннаго.
Трисвятое. (поется)
ПРОКИ́МЕН НЕДЕ́ЛИ ПЕРЕД БОГОЯВЛЕ́НИЕМ, ГЛАС 6:
Спаси́, Го́споди, лю́ди Твоя́,/ и благослови́ достоя́ние Твое́.
Стих: К Тебе́, Го́споди, воззову́, Бо́же мой, да не премолчи́ши от мене́.
ПРОКИ́МЕН ПРЕПОДО́БНОГО, ГЛAС 7:
Честна́ пред Го́сподем сме́рть преподо́бных Его́.
АПО́СТОЛЬСКОЕ ЧТЕ́НИЕ НЕДЕ́ЛИ ПЕ́РЕД БОГОЯВЛЕ́НИЕМ
Ча́до Тимофе́е, трезви́ся о всем, злопостражди́, де́ло сотвори́ благо-ве́стника, служе́ние твое́ изве́стно сотвори́. Аз бо уже́ жрен быва́ю, и вре́мя моего́ отше́ствия наста́. По́двигом до́брым подвиза́хся, тече́ние сконча́х, ве́ру соблюдо́х, про́чее у́бо соблюда́ется ми вене́ц пра́вды, его́же возда́ст ми Госпо́дь в день он, пра́ведный Судия́, не то́кмо же мне, но и всем воз-лю́бльшым явле́ние Его́.
АПО́СТОЛЬСКОЕ ЧТЕ́НИЕ ПРЕПОДО́БНОГО
Бра́тие, плод духо́вный есть любы́, ра́дость, мир, долготерпе́ние, бла́гость, милосе́рдие, ве́ра, кро́тость, воздержа́ние: на таковы́х несть за-ко́на. А и́же Христо́вы суть, плоть распя́ша со страстьми́ и похотьми́. А́ще живе́м ду́хом, ду́хом и да хо́дим. Не быва́им тщесла́вни, друг дру́га раздра-жа́юще, друг дру́гу зави́дяще. Бра́тие, а́ще и впаде́т челове́к в не́кое пре-греше́ние, вы духо́внии исправля́йте такова́го ду́хом кро́тости: блюды́й се-бе́, да не и ты искуше́н бу́деши. Друг дру́га тяготы́ носи́те, и та́ко испо́лните зако́н Христо́в.
АЛЛИЛУИЯ 3Р.
ЕВА́НГЕЛЬСКОЕ ЧТЕ́НИЕ НЕДЕ́ЛИ ПЕ́РЕД БОГОЯВЛЕ́НИЕМ:
СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ СЛАВА ТЕБЕ
Зача́ло Ева́нгелия Иису́са Христа́, Сы́на Бо́жия, я́коже есть пи́сано во проро́цех: се Аз посыла́ю А́нгела Моего́ пред лице́м Твои́м, и́же угото́вит путь Твой пред Тобо́ю. Глас вопию́щаго в пусты́ни: угото́вайте путь Гос-по́день, пра́вы твори́те стези́ Его́. Бысть Иоа́нн, крестя́й в пусты́ни, и про-пове́дая креще́ние покая́ния во отпуще́ние грехо́в. И исхожда́ше к нему́ вся Иуде́йская страна́ и иерусали́мляне, и креща́хуся вси во Иорда́не реце́ от него́, испове́дающе грехи́ своя́. Бе же Иоа́нн оболче́н власы́ вельблу́жди, и по́яс усме́н о чресле́х его́, и яды́й акри́ды, и мед ди́вий. И пропове́даше, гла-го́ля: гряде́т Кре́плий мене́, во след мене́, Ему́же несмь досто́ин, прек-ло́нься, разреши́ти реме́нь сапо́г Его́. Аз у́бо крести́х вы в воде́, Той же кре-сти́т вы Ду́хом Святы́м.
ЕВА́НГЕЛЬСКОЕ ЧТЕ́НИЕ ПРЕПОДО́БНОМУ.
Во вре́мя о́но, ста Иису́с на ме́сте ра́вне, и наро́д учени́к Его́, и мно́жество мно́го люде́й от всея́ Иуде́и и Иерусали́ма, и помо́рия Ти́рска и Сидо́нска, и́же приидо́ша послу́шати Его́ и исцели́тися от неду́г свои́х, и стра́ждущии от дух нечи́стых, и исцеля́хуся. И весь наро́д иска́ше прика-са́тися Ему́, я́ко си́ла от Него́ исхожда́ше, и исцеля́ше вся. И той возве́д о́чи свои́ на ученики́ своя́, глаго́лаше: блаже́ни ни́щии ду́хом, я́ко ва́ше есть Ца́рствие Бо́жие. Блаже́ни, а́лчущии ны́не, я́ко насы́титеся. Блаже́ни, пла́чущии ны́не, я́ко возсмее́теся. Блаже́ни бу́дете, егда́ возненави́дят вас челове́цы, и егда́ разлуча́т вы и поно́сят, и пронесу́т и́мя ва́ше я́ко зло, Сы́на Челове́ческаго ра́ди. Возра́дуйтеся в той день и взыгра́йте, се бо мзда ва́ша мно́га на небеси́.
СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ СЛАВА ТЕБЕ.
Помяни нас, Господи, егда приидеши, во Царствии Твоем.
Помяни нас, Владыко, егда приидеши, во Царствии Твоем.
Помяни нас, Святый, егда приидеши, во Царствии Твоем.
Приступите к Нему и просветитеся, и лица ваша не постыдятся.
Слава: Лик святых Ангел и Архангел со всеми Небесными силами поет Тя и глаголет: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь Небо и земля славы Твоея.
Иныне...
Верую....
Ослаби, остави, прости, Боже, прегрешения наша, вольная и невольная, / яже в слове и в деле, / яже в ведении и не в ведении, / яже во дни и в нощи, / яже во уме и в помышлении, / вся нам прости, яко Благ и Человеколюбец.
Отче наш, Иже еси на Небесех, да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на Небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.
Господи, Исусе Христе , Сыне и Слове Божий , помилуй нас.
Аминь.
Господи, помилуй, 12.
И молитву: Всесвятая Троице, Единосущная Державо, Нераздельное Царство, всех благих Вина: благоволи же и о мне, грешнем, утверди, вразуми сердце мое и всю мою отыми скверну. Просвети мою мысль, да выну славлю, пою, и покланяюся, и глаголю: Един Свят, Един Господь, Иисус Христос во славу Бога Отца, аминь.
Буди имя Господне благословено от ныне и до века. Трижды.

Да будет имя Господне благословенно отныне и до века. (3)
Слава, и ныне:
Псалом 33:
Благословлю Господа на всякое время, выну хвала Его во устех моих. О Господе похвалится душа моя, да услышат кротцыи и возвеселятся. Возвеличите Господа со мною и вознесем имя Его вкупе. Взысках Господа и услыша мя, и от всех скорбей моих избави мя. Приступите к Нему и просветитеся, и лица ваша не постыдятся. Сей нищий воззва, и Господь услыша и, и от всех скорбей eго спасе и. Ополчится Ангел Господень окрест боящихся Его, и избавит их. Вкусите и видите, яко благ Господь; блажен муж, иже уповает Нань. Бойтеся Господа, вси святии Его, яко несть лишения боящымся Его. Богатии обнищаша и взалкаша, взыскающии же Господа не лишатся всякаго блага. Приидите, чада, послушайте мене, страху Господню научу вас. Кто есть человек хотяй живот, любяй дни видети благи? Удержи язык твой от зла, и устне твои, еже не глаголати льсти. Уклонися от зла и сотвори благо. Взыщи мира, и пожени и. Очи Господни на праведныя, и уши Его в молитву их. Лице же Господне на творящыя злая, еже потребити от земли память их. Воззваша праведнии, и Господь услыша их, и от всех скорбей их избави их. Близ Господь сокрушенных сердцем, и смиренныя духом спасет. Многи скорби праведным, и от всех их избавит я Господь. Хранит Господь вся кости их, ни едина от них сокрушится. Смерть грешником люта, и ненавидящии праведнаго прегрешат. Избавит Господь душы раб Своих, и не прегрешат вси, уповающии на Нань.
Вместо «Достойно есть» (Задостойник):
О ТЕБЕ́ РА́ДУЕТСЯ, БЛАГОДА́ТНАЯ ВСЯ́КАЯ ТВАРЬ,/ А́НГЕЛЬСКИЙ СОБОР И ЧЕЛОВЕ́ЧЕСКИЙ РОД,/ ОСВЯЩЕ́ННЫЙ ХРА́МЕ И РАЮ́ СЛОВЕ́СНЫЙ,/ ДЕВСТВЕННАЯ ПОХВАЛО́,/ ИЗ НЕЯ́ЖЕ БОГ ВОПЛОТИ́СЯ,/ И МЛАДЕ́НЕЦ БЫСТЬ, ПРЕ́ЖДЕ ВЕК СЫЙ БОГ НАШ:/ ЛОЖЕСНА́ БО ТВОЯ́ ПРЕСТО́Л СОТВОРИ́/ И ЧРЕ́ВО ТВОЕ́ ПРОСТРА́ННЕЕ НЕБЕ́С СОДЕ́ЛА.// О ТЕБЕ́ РА́ДУЕТСЯ, БЛАГОДА́ТНАЯ, ВСЯ́КАЯ ТВАРЬ, СЛА́ВА ТЕБЕ́.
ВЕЛИЧА́ЕМ ТЯ, СВЯТИ́ТЕЛЮ О́ТЧЕ ВАСИ́ЛИЕ,/ И ЧТИМ СВЯТУ́Ю ПА́МЯТЬ ТВОЮ́,/
ТЫ БО МО́ЛИШИ ЗА НАС// ХРИСТА́, БО́ГА НА́ШЕГО.
Слава, и ныне, Господи, помилуй, трижды. Благослови.
Господи Исусе Христе , Сыне и Слове Божий ,молитвами Пречистей Твоей Матери ,Девы Богородицы, Серафима Саровского чудотвоца и всех святых помилуй нас и мир Твой. Аминь.
Конец и Богу Слава!

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 10 Jan 2017 05:54 #76

• Наталья
  • Наталья's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Спаси Христос, Иринушка ! За труд! Обнимаю и :kiss: С Богом и к Богу!!!

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 10 Jan 2017 09:42 #77

• Людмила
  • Людмила's Avatar
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Thank you received: 7775
Спаси Бог тебя, Иринушка, всех твоих детушек и всех родных за твой труд во Славу Божию. Таким образом, наверное ,можно собирать службу всем святым? Теперь мы во всеоружии. и можем дома молиться.
Спаси и сохрани Илию, Иоанну и весь Собор Софии Божией во Христе!
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Фотиния, Евгения Донская, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Галина Л.исток, Александр В, Александра Аксой, Надежда and this user have 5 others thankyou

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 10 Jan 2017 11:10 #78

• Галина Л.исток
  • Галина Л.исток's Avatar
  • Давно я тут
  • Давно я тут
  • Thank you received: 21297
Иринушка,большущее СПАСИБО за труд.Для меня это темный лес.А теперь распечатай и айда молись и славь Господа нашего.А уж батюшку Серафима Саровского все любят,все покажут любовь свою,примут участие в молитве.И Господу нашему Слава!И спаси,сохрани Илию,Иоанну и весь Собор Софии Божией во Христе!!!
The following user(s) said Thank You: Илья Тырданов, Зоряна, Евгения Донская, Семён Внемлющий, Артем Сергеевич , Елена и Римма, р.Б.Михаил, Наталья, Александр В, Александра Аксой, Надежда, Людмила И. and this user have 6 others thankyou

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 10 Jan 2017 19:06 #79

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Во славу Бога нашего! Будем молиться! Обнимаю вас ,девоньки! :kiss: :kiss: :kiss:

АКАФИСТЫ ГОСПОДУ НАШЕМУ IСУСУ ХРИСТУ 10 Jan 2017 19:07 #80

• Ира
  • Ира's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
Буду составлять ко всем праздникам и воскресную!

Time to create page: 0.244 seconds